Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Alles Over Relatie Numerologie: Geef Betekenis Aan Je Relatie

Vraag jij je ook wel eens of jij en je partner op spiritueel gebied bij elkaar passen? Relatie numerologie is een manier om hier meer inzicht in te krijgen. Aan de hand van jouw geboortedatum en die van je partner is hier veel over te zeggen.

In dit artikel leer je alles wat je moet weten over relatienumerologie. Allereerst leggen we uit wat relatienumerologie precies is, en wat voor betekenis het zou kunnen hebben voor de relaties in jouw leven. Daarna zullen we uitleggen hoe je precies een relatiegetal berekent aan de hand van het geboortegetal van jou en je partner, en geven we hier een voorbeeld van ter illustratie. Vervolgens leggen we voor ieder relatiegetal uit wat de betekenis is, en wat de valkuilen zijn waar je op dient te waken.

Numerologie en relaties

Numerologie kan van betekenis zijn voor de relaties in jouw leven. Het kan zowel positieve als negatieve aspecten van je relatie verklaren, omdat jullie op sommige vlakken volgens de numerologie simpelweg geen perfecte match zijn. Relatienumerologie kan in die zin een stukje houvast bieden voor jouw relaties.

Betekenis

Natuurlijk adviseren wij niet om enkel naar de numerologie te kijken wanneer je relaties aangaat. Het is niet nodig om bij iedere ontmoeting direct de rekenmachine te pakken. Elke relatie heeft zijn plussen en minnen, en tegenstellingen kunnen een relatie juist ook verdieping geven. Relatie numerologie kan wel blootleggen of je relatie het wel of niet waard is om voor te vechten. De numerologie kan twijfels die je misschien zelf al had over je relatie en hoe jullie met elkaar matchen bevestigen.

Numerologie relatie berekenen

Voor het relatiegetal heb je je eigen geboortegetal nodig, en die van je partner. Je berekent eerst je eigen geboortegetal, door alle afzonderlijke cijfers van je geboortedatum bij elkaar op te tellen. Hier komt een getal van twee cijfers uit. Deze twee cijfers tel je weer bij elkaar op, totdat je tot 1 geboortegetal komt. Nadat je je eigen geboortegetal berekend hebt, doe je hetzelfde met de geboortedatum van je partner.
Om tot jullie relatiegetal te komen tel je je eigen geboortegetal op bij die van je partner. Indien hier een dubbel getal uitkomt, tel je deze getallen weer bij elkaar op. Het getal waar je uiteindelijk op uitkomt is jullie gezamenlijke relatiegetal. Aan de hand van dit getal kun je relatienumerologie toepassen.

Klinkt dit ingewikkeld? We geven hieronder een voorbeeld van hoe zo’n berekening eruitziet om het wat duidelijker te maken.

Lees ook ons andere artikel over numerologie en wat

Berekening

Jij bent geboren op 1-5-1970.
1+5+1+9+7+0 = 23.
2+3 = 5. Jouw geboortegetal is 5.

Je partner is geboren op 8-11-1973.
8+1+1+1+9+7+3 = 30.
3 + 0 = 3. Het geboortegetal van je partner is 3.

5 (jouw geboortegetal) + 3 (het geboortegetal van je partner) = 8
Jullie relatiegetal is dus een 8.

Let op: kom jij uit op een dubbel getal, waardoor jullie relatiegetal het getal 11, 22 of 33 is? Deze relatiegetallen zijn van een speciale betekenis! Later in dit artikel vertellen we de precieze betekenis hiervan.

Numerologie wie past bij wie

Relatiegetal 1:

Jij en je partner hebben beide sterke persoonlijkheden. Jullie zijn echte doorzetters en geven niet snel op. Jullie zijn beide harde werkers, en willen vol voor dingen gaan. Jullie zijn eerlijk en oprecht.
Een valkuil kan zijn dat jullie beide niet snel water bij de wijn doen. Jullie vinden het moeilijk om de ander gelijk te geven bij een meningsverschil. Je hoeft niet altijd je zin te hebben, probeer je partner soms ook tegemoet te komen.

Relatiegetal 2:

Jij en je partner zijn beide emotionelepersonen. Jullie hebben graag mensen om je heen, en houden beide van gezelligheid en mensen om je heen. Een valkuil kan zijn dat jullie jezelf snel wegcijferen. Probeer duidelijk je eigen grenzen te blijven aangeven, en hier eerlijk naar elkaar over te zijn. Openheid en het uitspreken van gevoelens is belangrijk, om emotionele manipulatie te voorkomen.

Relatiegetal 3:

Jij en je partner zijn beide passievol,en voelen een sterke aantrekkingskracht naar elkaar toe. Jullie hebben een intense relatie, met sterke pieken en dalen. Jullie voelen je enorm aangetrokken tot elkaar, maar kunnen soms ook enorm botsen. Een valkuil is dat deze relatie moeilijk is om vol te houden, vanwege de pieken en dalen. Probeer met elkaar te blijven communiceren en ook elkaars mindere punten te accepteren.

Relatiegetal 4:

Jij en je partner hebben een trouwe relatie. Jullie houden enorm veel van elkaar, en vormen een echte eenheid. Jullie weten wat je aan elkaar hebt. Een valkuil is dat de relatie soms niet spannend is, en er sleur kan ontstaan. Hoe vertrouwt het ook voelt, probeer wel samen nieuwe dingen aan te gaan.

Relatiegetal 5:

Jij en je partner zijn een energiek en enthousiast stel. Jullie houden ervan om samen dingen te ondernemen, maar houden beide ook van je eigen zelfstandigheid. Een valkuil kan zijn dat jullie snel afgeleid zijn en er afstand tussen jullie ontstaat. Probeer jullie relatie als prioriteit te zien, en hierin te blijven investeren.

Relatiegetal 6:

Jij en je partner zijn verantwoordelijk. Jullie voelen je veilig bij elkaar, en zijn een verbonden stel. Jullie relatie is over het algemeen erg stabiel. Een valkuil is dat jullie zo verbonden zijn, dat je erg gefocust bent op elkaars slechte kanten. Probeer niet over kleine dingen te ruziën.

Relatiegetal 7:

Jij en je partner zijn intellectueel en hebben een brede interesse. Jullie hebben een sterke mening over maatschappelijke kwesties, en discussiëren hier graag over. Een valkuil is dat jullie soms dingen wegstoppen, en het moeilijk vinden om over gevoelens te praten. Probeer hier wel over te blijven praten, zodat de verbinding in jullie relatie blijft.

Relatiegetal 8:

Jij en je partner zijn beide erg ambitieus. Jullie houden van jullie werk, en geven dit een hoge prioriteit. Jullie zijn bezig om zo welvarend mogelijk te worden. Een valkuil is dat jullie door de ambitie elkaar uit het oog verliezen. Het is belangrijk om tijd te blijven investeren in jullie relatie.

Relatiegetal 9:

Jullie zijn een harmonieus stel. Jullie zijn sterk verbonden met elkaar en kunnen goed met elkaar communiceren. Daarbij staan jullie altijd voor elkaar en ook voor andere naasten klaar. Een valkuil is dat jullie soms erg in elkaar op kunnen gaan. Het is belangrijk om ook je eigen ding te blijven doen, soms zonder partner.

Speciale relatiegetallen 11, 22 en 33

11 Jullie zijn zielsverwanten. Jullie voelen elkaar goed aan, en zijn ook na langere tijd nog ontzettend verliefd op elkaar. Jullie versterken elkaar, en zorgen dat je partner een groei doormaakt.
22 Jullie voelen elkaar perfect aan. Jullie relatie dient voor een hoger doel, jullie zetten je bijvoorbeeld in voor het gemeenschappelijk belang.
33 Jullie hebben een diepe spirituele en relationele connectie. Soms kan het voelen alsof jullie relatie buitenaards is. Jullie energie is een inspiratiebron voor anderen.

Uitkomsten

We hopen dat je door dit artikel meer inzicht hebt gekregen in wat relatienumerologie kan betekenen in jouw relaties. Wat kwam er uit jullie relatiegetal? Laat hieronder een reactie achter.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *