Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

9 Ted-Talks Over De kracht Van De Geest Over Het Lichaam En Meer

Je hebt waarschijnlijk al eens van het placebo-effect of het gezegde “Mind over Matter” gehoord, maar begrijp je echt de kracht van je geest?

Deze informatieve TED-Talks verkennen de verbinding tussen geest en lichaam door middel van verschillende inzichten, ervaringen en experimenten.

We hebben allemaal deze kracht in ons, het is tijd om ze te ontketenen.

Dit vind je wellicht ook interessant: 10 Mind Over Matter Healing Boeken

Is there scientific proof we can heal ourselves? | Lissa Rankin

New age-goeroes suggereren dat we onszelf kunnen genezen door simpelweg van gedachten te veranderen, maar is dit concept gebaseerd op harde wetenschap? Dr. Lissa Rankin verkent de wetenschappelijke literatuur en beoordeelt gevallen van spontane remissie, evenals gegevens over placebo- en nocebo-effecten, om te bewijzen dat onze gedachten een krachtige invloed hebben op onze fysiologie wanneer we geloven dat we beter kunnen worden.

The power of the placebo effect – Emma Bryce

Het placebo-effect is een onverklaarbaar fenomeen waarbij medicijnen, behandelingen en therapieën die geen effect zouden moeten hebben en vaak nep zijn mensen op wonderbaarlijke wijze een beter gevoel geven en genezen. Wat is er aan de hand? Emma Bryce duikt in het mysterie van de bizarre voordelen van placebo’s.

Harnessing the power of placebos | Alia Crum

Wat we weten over de verrassende kracht van het placebo-effect en hoe we het kunnen toepassen. Van operaties tot astma, placebo’s kunnen echt effectief zijn. Placebo’s werken niet alleen door ons te laten zeggen dat we ons beter voelen, ze werken via specifieke neurobiologische effecten. Dus hoe kunnen we dat effect in ons voordeel benutten?

Change your mindset, change the game

Het placebo-effect heeft brede toepassingen, van thoraxchirurgie tot angst, de ziekte van Parkinson en hoge bloeddruk. Alia Crum vat onderzoek samen van Benedetti’s placebo-onderzoekslaboratorium en hun ontdekking dat het proces van toediening van een medicijn een significant effect heeft op de effecten van dat medicijn. Dus patiënten die een morfine-injectie van een arts krijgen hebben een veel grotere pijnverlichting dan een patiënt die dezelfde dosis krijgt van een voorgeprogrammeerde pomp. Ze onderzoekt ook het placebo-effect in een niet-klinische context en hoe we de mechanismen van het placebo-effect kunnen benutten door onze denkwijze te veranderen.

Are Placebos the Solution? – Luana Colloca

Luana Colloca legt uit hoe het placebo-effect kan worden gebruikt bij de behandeling van pijn. De verwachting van pijnverlichting kan leiden tot het vrijkomen van endogene opioïden (endorfines) in de hersenen die de pijn helpen verminderen. Door deze reactie te manipuleren kunnen patiënten mogelijk opioïden en hun verslavende eigenschappen vermijden.

Healing illness with the subconscious mind | Danna Pycher

Een ongeluk overleven was het makkelijkste, omgaan met de chronische pijn bleek moeilijker te zijn. Danna Pycher deelt haar verhaal over trauma en het transformerende inzicht dat ze opdeed waardoor ze de helende kracht van het onderbewustzijn kon benutten.

The Diagnosis Effect: The Power of the Mind | Chelsea Roff

Chelsea Roff gaat dieper in op het effect dat een diagnose kan hebben op het leven van de persoon bij wie de diagnose wordt gesteld en wat daaraan kan worden gedaan.

The Magic of the Placebo Effect | Eric Mead

Goochelaar Eric Mead is misschien een ongebruikelijke keuze voor een TED Talk over het placebo-effect, maar zijn luchtige benadering laat zien dat zelfs met alle wetenschappelijke kennis rond het placebo-effect er nog steeds een element van magie in zit. Hij bespreekt hoe het uiterlijk van medicijnen ze effectiever kan maken: injecties zijn beter dan tabletten, blauwe pillen met letters erop zijn beter dan gewone witte pillen, ook al zijn het allemaal gewoon placebo’s. Het is jouw overtuiging die die verschillen echt maakt.

Beyond Placebo How Expectation Guides Experience in Life | Ray Seggern

Wat zit er achter ‘Mind over Matter’? Wat zit er achter suggestie die verlichting biedt? En in een bredere context, kan die verwachting de ervaring sturen? Hoe kunnen we het placebo-effect buiten de geneeskunde toepassen? Hoe kunnen we de mechanismen van het placebo-effect gebruiken om ons leven te verbeteren? Ray Seggern is misschien geen wetenschapper, maar zijn toespraak is een interessante introductie tot hoe het placebo-effect buiten de gezondheidszorg kan worden gebruikt.

Photo by Ahmad Ossayli on Unsplash

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *