Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

8 manieren om je hersenen even te ontkoppelen en op te laden.

Voel je je gestresseerd, moe, opgejaagd, leeggezogen? Meerdere banen, kinderen, bejaarde ouders, en een ongezonde levensstijl helpen je daar niet bij!

Maar wat kan je hiertegen doen?

Simpel: Gebruik je lichaam waarvoor het eigenlijk gebouwd is. Als je wilt dat je hersenen werken zoals zo zouden moeten werken, moet je eerst weten hoe je brein werkt.

Het is geen machine, het is een levend, snel vernieuwend, inventief orgaan. Je ziet je haar en je nagels groeien, maar zie je ook je brein groeien? Dit is wat je brein doet tijdens rust, om je brein beter te doen functioneren moet je rusten, dit is regel nummer 1: Rust voor Succes.

In de Universiteit van Californië, San Francisco heeft onderzoeker Loren Frank ratten onderzocht. Daaruit blijkt dat ratten die erop uitgaan om de omgeving te verkennen, af en toe moeten stoppen om te rusten zodat ze beter hun lange termijn geheugen kunnen ontwikkelen. Hoe meer rust deze ratten hadden, hoe beter hun geheugen. Dus als je iets wil leren is rust zeker een must!

dus hier zijn slechts een paar eenvoudige manieren om je hersenen te stimuleren.

Ga eens wandelen.

een korte wandeling van 20-30 minuten stimuleert hersenactiviteit, het kan ervoor zorgen dat je nieuwe hersencellen gaat aanmaken in het geheugen gebied, en de communicatie tussen de hersencellen wordt vergroot.

Goed Slapen.

Je hebt REM slaap en diepe slaap nodig om te leren. 7-8 uren slaap zijn nodig om je immuun systeem te versterken en om hart kwalen te verminderen. Net zoals eten, is slaap levensnoodzakelijk. Wie niet goed slaapt kan zich niet concentreren, dingen onthouden is moeilijker, omdat herinneringen worden verwerkt als je slaapt.

Ga de natuur in.

Cognitieve psychologen weten nog altijd niet goed hoe het komt dat wanneer personen die in de natuur wandelen beter leren en onthouden, dan mensen die in een winkelcentrum wandelen.

Wandelen in de natuur verbetert je stemming, verhoogt immuniteit en vitamine D (doormiddel van zonlicht). En de natuur helpt er ook voor dat je onbewust heel wat informatie gaat opslaan, die de hersenen kunnen gebruiken om betere beslissingen te nemen.

Wees Creatief.

Nieuwe ideeën komen vaak door het toevoegen van verschillende ervaringen met de oude ideeën die in ons “magazijn van herinneringen” zit. Dus kom eens uit je comfortzone! Schrijvers kunnen eens kinderboeken lezen, een kok kan eens nieuwe groenten proberen. Probeer eens wat anders dan je  normaal gewend bent. Neem eens een andere route naar het werk, ga eens aan een andere bureau zitten,…

Gebruik tussendoor snelle rust technieken voor je hersenen.

Er is een makkelijke manier om tussen alle hectische situaties door, je hersenen en je lichaam even op rust te zetten. Hiervoor moet je je focussen op je ademhaling. Ritme en consistentie is belangrijk in je ademhaling. Als je rustig en ontspannen bent, is je ademhaling consistent. Als je opgejaagd en gespannen bent is je ademhaling onregelmatig. Dus als je even rust nodig hebt in je hoofd, tel tot 4 als je inademt, en tel tot 4 als je uitademt. Voel je hart trager slaan en je spieren ontspannen. denk alleen aan je ademhaling en aan niets anders.

Doe dit 2-5 minuten en voel je direct relaxt.

In dit artikel vind je nog enkele ademhalingsoefeningen om tot rust te komen: 5 ademhalingsoefeningen om stress en angst te verminderen.

Gebruik je Biologische klok.

Voor je computer maakt het niet uit of het nu 4:00 u of 16:00 u is, maar voor je brein wel.

Het kortetermijngeheugen werkt het beste ’s morgens. Het langetermijngeheugen werkt het beste ’s avonds. Veel mensen voelen zich het meest creatief in de ochtend, maar de algehele alertheid staat het hoogst in de avond, dit is de beste tijd om met vrienden en familie af te spreken, om dan je brein te vullen met nieuwe informatie en creativiteit.

Besteed aandacht aan aandacht.

Je brein kan maar één ding tegelijk. Als je het afleid, overbelast en teveel dingen tegelijk doet, kan dit je concentratie en productiviteit schaden. Neem pauzes om geen fouten te maken. Besteed aandacht aan hetgeen het snelst gedaan moet worden en laat andere zaken even rusten, je kan niets tegelijkertijd, want dan gebeuren er fouten.

Geniet van Seks.

Net zoals wandelen in de natuur, kan ook seks je hersencellen laten groeien. Er is geen beter manier om je hersencellen te stimuleren dan in de armen van je geliefde!

Seks is een geweldige manier om sociale rust te verkrijgen, natuurlijk zijn er ook voordelen voor je hart, je hersenen,slagaders en je stemming. Seks zorgt ervoor dat het de neurotransmitter Dopamine lostaal in je bloed, dit activeert het beloningscentrum in onze hersenen.

Bron: Huffingtonpost.com

Photo: Photo by energepic.com from Pexels https://www.pexels.com/photo/design-desk-display-eyewear-313690/

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *