Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Positief denken

8 boeken over positief denken die je gelezen moet hebben

Wat is het beste positief denken boek?

Eén van de vragen die ons het meest gesteld worden is: wat is het beste positief denken boek? Dus delen we graag de boeken die de grootste invloed hebben gehad in ons eigen leven. We zijn verheugd om deze lijst hier met je te delen.

Deze boeken zijn motiverend en inspirerend en kunnen je denkwijze veranderen van negatief naar positief.

Ik denk dat je deze artikels ook wel leuk vind:


“If you can change your mind, you can change your life.”


– William James

Na honderden boeken te hebben gelezen was het opsommen van onze favoriete boeken over positief denken niet zo gemakkelijk. Omdat de kracht van positiviteit veel verder gaat dan positief denken. Het omvat fysiek en spiritueel welzijn, evenals gezondheid in onze relaties, financiën en vele andere delen van je leven.

Vanzelfsprekend is deze lijst van onze favoriete positief denken boeken dus zeker geen ultieme lijst. Er zijn nog zoveel andere boeken die je leven kunnen veranderen, maar we moesten ergens stoppen, toch?

Dus zonder verder oponthoud, hier zijn…

1. De Kracht van positief denken

Dit boek bestellen: De kracht van positief denken

Het eerste boek is natuurlijk “De kracht van positief denken” van Norman Vincent Peale.

Het is een van de meest erkende boeken over positief denken ter wereld en werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1952. Norman Vincent Peale heeft niet alleen ons hier geïnspireerd, maar heeft ook miljoenen mensen helpen inzien dat het realiseren van hun dromen mogelijk is door volledig geloof uit te oefenen in alledaagse acties.

In dit boek geeft hij ook praktische instructies en beschrijft hij hoe een optimistische houding kan worden bereikt door positief, bewust denken, met behulp van affirmaties of visualisaties. Dit boek van Norman Vincent Peale is populair geworden toen het voor het eerst werd gepubliceerd en blijft vandaag nog steeds populair.

2. De Alchemist

Dit boek bestellen: De Alchemist

De nalatenschap van Paulo Coelho zal voor altijd in de geschiedenis worden gecementeerd via zijn boek, De Alchemist.

De wijsheid die De Alchemist deelt, is eenvoudig, maar diepgaand. Een herdersjongen genaamd Santiago vertrekt op een zoektocht vanuit zijn thuis in Spanje. Op zoek naar schatten die verborgen liggen in een oude Egyptische piramide. Santiago ontmoet een alchemist, een zigeunervrouw en een man die zichzelf koning noemt en wordt op zijn reis begeleid.

Het verhaal brengt de zoektocht naar schatten over in een spirituele reis om de schatten te ontdekken die zich binnenin bevinden. Dit boek brengt het besef van de waarde die ons hart, onze geest en onze dromen bevatten.

3. Leef Gelukkig Zonder Zorgen

In zijn boek leert Dale Carnegie hoe je zorgsituaties kunt oplossen en over de negatieve gevolgen van zorgen maken.

Hij schrijft over hoe woorden je leven ten goede kunnen veranderen en hoe je de geest kunt bevrijden. Hij schrijft ook over het vieren van je uniekheid, en over het accepteren en liefhebben van jezelf zoals je bent.

Zijn boek kan je helpen zorgen en stress af te breken, te begrijpen waarom ze ongezond zijn voor je geest en je lichaam.

4. Denk groot & word rijk

Bestel dit boek: Denk groot word rijk

Van het boek Denk groot & word rijk van Napoleon Hill zijn al meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Napoleon Hill wijdde 20 jaar van zijn leven aan het bestuderen en interviewen van vijfhonderd van de meest succesvolle mensen op dat moment. Thomas Edison, Henry Ford en Andrew Carnegie waren allemaal onderwerpen van het ijverige onderzoek van Napoleon.

Het boek gaat over meer geld verdienen, maar de auteur zegt dat zijn filosofie mensen kan helpen succesvol te zijn in elk vak en alles te worden wat ze zich kunnen voorstellen.

In het boek zegt Napoleon dat verlangen, geloof en doorzettingsvermogen iemand tot grote hoogten kan stuwen als hij negatieve gedachten kan onderdrukken en zich kan richten op langetermijndoelen.

Verder heeft hij het ook nog over autosuggestie, verbeelding, de kracht van de meestersgeest en andere onderwerpen.

5. Zoals een mens denkt

Bestel het boek: Zoals een mens denkt

De logica van het boek Zoals een mens denkt van James Allen volgt het eenvoudige, maar diepgaande uitgangspunt dat je gedachten je leven creëren.

Als je negatief denkt, creëer je een leven vol negatieve omstandigheden. Maar als je positief denkt, wordt de hele wereld zachter en staat hij klaar om ons te helpen.

Dit versterkt het geloof dat we aantrekken wat we denken, of dat nu op liefde of op angst is gebaseerd, via ons onderbewuste bezorgingssysteem dat werkt als een katalysator voor fysieke manifestatie.

6. De kracht in jezelf

Bestel dit boek: De kracht in jezelf

In zijn boek, De kracht van jezelf, legt Joseph Murphy de mind-focustechnieken uit die de onbewuste obstakels verwijderen die ons verhinderen succes te behalen.

Dr. Murphy brengt voorbeelden uit het echte leven die laten zien hoe je de mentale krachten kunt ontketenen om zelfvertrouwen op te bouwen, relaties te verbeteren, succes te bereiken, rijkdom te verwerven en slechte gewoonten te overwinnen.

7. De kracht van het NU

Bestel dit boek: De kracht van het NU

De kracht van het NU van Eckhart Tolle brengt spiritualiteit die voor iedereen begrijpbaar is. Vooral voor mensen met een westers wereldbeeld kan dit nogal eens moeilijk zijn.

De eenvoudige taal die Eckhart Tolle in dit boek gebruikt snijdt eenvoudig door nepheid, wat een diepe betekenis geeft aan de dagelijkse ervaringen in het leven, samen met een zelfrealisatie van het ware belang dat NU bevat. We raden dit boek ten zeerste aan en horen graag wat je denkt.

8. De vier inzichten

Bestel dit boek: De vier inzichten

De vier inzichten van Don Miguel Ruiz is een levensveranderend boek waarvan de ideeën voortkomen uit de oude Tolteken-wijsheid van de inheemse bevolking van Zuid-Mexico. De Tolteken stonden bekend als ‘mensen van kennis’ en de familie van Ruiz was stevig aangemoedigd door deze kennis.

De eenvoudige ideeën van De vier inzichten bieden een gidskaart voor een positief leven. Hier zijn ‘De vier inzichten’ en wat ze volgens Ruiz bedoelen.

  • Wees onberispelijk met je woord:

Spreek met integriteit. Zeg alleen wat je bedoelt. Vermijd het Woord te gebruiken om tegen jezelf te spreken of om over anderen te roddelen. Gebruik de kracht van je woord in de richting van waarheid en liefde.

  • Neem niets persoonlijk op

Niets dat anderen doen komt door jou. Wat anderen zeggen en doen is een projectie van hun eigen realiteit, hun eigen droom. Wanneer je immuun bent voor de meningen en acties van anderen, zul je niet het slachtoffer worden van onnodig lijden.

  • Maak geen veronderstellingen

Vind de moed om vragen te stellen en uit te drukken wat je echt wilt. Communiceer zo duidelijk mogelijk met anderen om misverstanden, verdriet en drama te voorkomen. Met slechts dit inzicht kun jij je leven volledig transformeren.

  • Doe altijd je best

Je beste gaat van moment tot moment veranderen. Het zal anders zijn als je gezond bent in tegenstelling tot ziek. Onder elke omstandigheid, doe gewoon je best, en je zult zelfoordeel, zelfmisbruik en spijt vermijden.

Als je deze vier afspraken met jezelf maakt, zal je leven dramatisch veranderen. Door ze in je wezen en elk deel van je leven te integreren, wordt het een praktijk die je royaal zal belonen.

Zijn er volgens jou nog boeken die in dit rijtje thuis horen? Laat het hieronder weten in de reacties.

8 boeken over positief denken

One comment

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *