Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

6 Manieren Om Het Huidige Moment Te Gebruiken Om Te Creëren Wat Je Wilt

Het huidige moment is het resultaat van al je gedachten, gevoelens, bedoelingen en acties en de schepper van alle toekomstige momenten. En of je het nu beseft of niet, je trekt alles in je leven aan.

Je bent letterlijk constant aan het creëren. Je realiteit is een weerspiegeling van al je woorden, bedoelingen, gedachten, daden en overtuigingen. Dat komt omdat het Universum deze als verzoeken interpreteert en ze vervolgens naar jou weerspiegelt. En dit is hoe je je realiteit creëert. Dus kijk om je heen. Is het leven dat je  aan het creëren bent een goede weergave van je waarden en verlangens?

Als je je bijvoorbeel constant zorgen maakt over geld, zal het universum je meer financiële instabiliteit bezorgen. Dat komt omdat het universum je niet met overvloed kan overladen als je signalen van gebrek uitzendt.

Het is duidelijk dat niemand opzettelijk slechte dingen in zijn leven zou aantrekken. Je creëert echter op elk moment je leven, dus waarom zou je niet leren hoe je het huidige moment kunt gebruiken om precies aan te trekken wat je wilt?

Alleen jij hebt de sleutel 

Je bent gemaakt van energie. Daarom vibreer je op een bepaalde frequentie die al je ervaringen aantrekt.

Stel je voor dat je voor een rij deuren staat. Je trillingsfrequentie is de sleutel tot een bepaalde deur. Plots zwaait die deur open en kom je een kamer binnen. Alles in die kamer trilt op dezelfde frequentie als jij. Dit zijn de mensen en ervaringen die je dagelijks tegenkomt.

Je kunt die kamer op elk moment verlaten. Als je echter dezelfde keuzes blijft maken, dezelfde emoties voelt en dezelfde gedachten hebt, blijf je in die kamer. In werkelijkheid zit je helemaal niet vast! Je kunt die kamer of het vibrationele niveau op elk moment verlaten.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke acties of gewoonten ondersteunen een nieuwe levensvisie?
  • Welke acties of gewoonten houden mij tegen?

Je reactie zal nieuwe gedachten en nieuwe emoties oproepen. En al snel zul je jezelf in een “kamer” bevinden die je hogere trillingsfrequentie ondersteunt. Dit biedt een opening voor nieuwe ervaringen en kansen. Na verloop van tijd zal je leven vollediger worden afgestemd op je ware zelf.

Opportuniteiten

Op elk moment kan er een geweldige kans voor je liggen. Maar als je niet op dezelfde frequentie vibreert heb je geen toegang tot die nieuwe ervaring. Dat komt omdat je vastzit in een oud denkpatroon. Daarom is de kans klein dat er iets nieuws gebeurt.

Laten we echter zeggen dat je vibreert op een ‘nieuwe’ of hogere frequentie van overvloed. Je vermeldt toevallig dat je op zoek bent naar een nieuwe baan (relatie, huis, enz.). Ze heeft toevallig een contactpersoon die kan helpen. Plots land je de baan (partner, huis) van je dromen! Deze toevalligheden gebeuren niet lukraak, maar als resultaat van de trillingsenergie die je uitzendt in het Universum.

6 manieren om het huidige moment te gebruiken om precies te creëren wat je wilt

De kracht van het nu

Wanneer je iets wilt werkt het hele universum samen om je te helpen het te bereiken. En het begint allemaal als je het huidige moment eert! Mijn leven veranderde volledig toen ik het nu begon te gebruiken om opzettelijk een leven op te bouwen dat mijn dromen en doelen weerspiegelde.

Spiritueel icoon en auteur Eckhart Tolle schreef er een heel boek over. De kracht van het nu leidde tot een levensveranderende reis voor mij en miljoenen anderen. Eckhart Tolle herinnert ons eraan dat we machtig zijn boven ons begrip als we geworteld zijn in het huidige moment.

Het Ego

“Er is in het verleden nooit iets gebeurd, het gebeurde in het Nu. In de toekomst gebeurt er niets, toekomstige gebeurtenissen vinden plaats in het Nu.”  Eckhart Tolle

Het ego is een een obstakel voor aanwezigheid in het nu. In zijn baanbrekende boek, De kracht van het Nu, legt Tolle uit dat jij de waarnemer bent van je gedachten. Daarom ben jij de waarnemer van de stem in je hoofd. Dit geeft aan dat er twee ikken zijn: jij en degene met wie je praat, degene die we mezelf noemen. Tolle noemt ze het ware zelf en het kleine zelf of onechte zelf.

Op het ego gebaseerde gedachten halen je uit je aanwezigheid in het huidige moment en kunnen je vasthouden in een cyclus van negativiteit. Met als resultaat dat je jezelf saboteert en ten prooi valt aan beperkende overtuigingen. Maar je hebt een keuze. Je kunt gewoon de waarnemer achter de gedachten zijn zonder ze te voeden. Alleen vanuit dit perspectief kun je het leven manifesteren dat je wilt!

3 Manieren Waarop Je Het Huidige Moment Vermijdt

  1. Je gebruikt het huidige moment als middel om een doel te bereiken.

Velen van ons kijken uit naar de toekomst omdat die vaak aantrekkelijker lijkt dan het heden. Sommige mensen wensen onbedoeld hun leven weg door op het weekend te wachten of de dagen tot hun vakantie af te tellen. Het huidige moment is echter alles wat je ooit hebt gehad, want de toekomst is niet gegarandeerd. En vaak ontvouwt het zich niet zoals je denkt.

  1. Je gelooft alles wat je denkt

Je geest verwerkt duizenden gedachten tijdens de dag. Veel van die gedachten gaan over zorgen maken over de toekomst, spijt hebben van het verleden of zijn gewoon negatief. En het ego gebruikt deze gedachten om zichzelf te versterken. Maar je hebt controle over je geest. Laat dus niet toe dat overmatig denken je wegtrekt van de rijkdom van het moment.

  1. Je verzet je tegen wat er gebeurt

Als je boos of ongelukkig bent verandert er niets, en bovendien bouw je karma op. Leer dus van alle vreugdevolle momenten te genieten en waardeer de kleine dingen in je leven. Je kunt je leven alleen transformeren als je het huidige moment accepteert en omarmt.

Het universum luistert altijd en reageert op jou. Dus als jij je verzet tegen het huidige moment zal het universum reageren met… , weerstand! Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop we ons verzetten tegen het huidige moment:

Klagen

Als je klaagt ontken je het leven zelf! Verander dus best je gedachten als je jezelf erop betrapt. Vervang wrok en ontevredenheid door dankbaarheid. Nu stuur je een ander bericht naar het universum. En je zult snel merken dat het leven aangenamer lijkt.

Focussen op de toekomst

De toekomst bestaat niet omdat de toekomst altijd arriveert als het nu. En als je je zorgen maakt over de toekomst mis je alle geweldige kansen die het huidige moment te bieden heeft. Dus focus jezelf onmiddellijk terug op de taak die voor je ligt als je merkt dat je gedachten afdwalen.

Het gras is groener aan de overkant

Het gras niet altijd groener aan de andere kant. Veel mensen hebben de neiging om buiten zichzelf naar geluk en vervulling te zoeken. Maar alleen jij hebt de kracht om vreugde en overvloed in je leven aan te trekken! En het begint met de ware vreugde binnen in jezelf te vinden.

6 manieren om nu je toekomst te creëren!

Nu ben je klaar om het huidige moment te gebruiken als een manier om je geweldige toekomst te creëren! Dus, wat moet u precies doen? Hier is je stappenplan.

1. Stel je je perfecte leven voor.

Het universum kan je niet geven wat je wilt als je niet duidelijk weet wat dat is. Velen van ons hebben een idee van wat succes betekent, maar hoe ziet jouw ideale leven er precies uit? Kijk binnenin jezelf en krijg duidelijkheid over wat voor jou het belangrijkst is. En vraag er dan om!

2. Focus enkel op wat je in je leven wilt aantrekken.

Als je het universum vertelt wat je niet wilt krijg je er meer van! Dat komt omdat alles waarop je je concentreert, groeit. Dus verander het verhaal en begin enthousiast te worden over wat je wilt.

3. Mediteer

Meditatie is de meest effectieve manier om verbinding te maken met je hogere zelf en met de universele bron van alle kracht. Meditatie is zo krachtig dat het zelfs je leven zal veranderen als je enkel dit ene ding elke dag doet.

4. Gebruik positieve affirmaties

Dagelijks positieve affirmaties gebruiken zal je leven veranderen. Affirmaties zijn doelspecifieke, positieve uitspraken, geschreven of in de tegenwoordige tijd gezegd, die het universum precies vertellen wat je wilt.

Als je bijvoorbeeld een nieuwe baan wilt zou je het als volgt kunnen formuleren. “Ik ben zo blij en dankbaar dat ik een lonende baan heb die me uitdaagt, me goed betaalt en mijn bijdragen respecteert.”

5. Maak bewuste keuzes over wie en wat je in je leven toelaat. (Negativiteit verwijderen.)

Toen ik besloot om enkel op mijn eigen voorwaarden te leven stopte ik met dingen die mijn ziel niet voedden. Vind dus vreugde in het vinden van je eigen pad en neem bewuste beslissingen over wat goed voor je is!

6. Herprogrammeer je hersenen

Probeer mensen en situaties niet meteen als goed of slecht, juist of fout te bestempelen. Iedereen is op zijn eigen reis. Ze hebben lessen te leren die misschien anders zijn dan die van jouw. En dat is oké. Geef ze toestemming om zichzelf te zijn, zelfs als je je daar ongemakkelijk bij voelt.

Ga echter gewoon weg als ze negatief of beledigend zijn. Er kan toch niets goeds uit die situatie komen. En wat nog belangrijker is, je kunt iemand anders niet veranderen, dus stop met proberen, anders sleuren ze je mee naar onder!

Het is oké om je ongemakkelijk te voelen!

Je gewoonten veranderen kost tijd. Dus je leven zal zich een tijdje in een overgangsperiode bevinden. Je kan je zelfs een tijdje onrustig voelen om naar de volgende fase van je leven te gaan. De truc is echter om je op je gemak te voelen als je je ongemakkelijk voelt. En weet dat dit gevoel niet eeuwig zal duren!

Zijn er andere dingen die je doet om in het huidige moment te blijven? Hoe heeft die verschuiving je leven beïnvloed? Wat zijn enkele van de grootste uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd? Ik hoor graag over je ervaringen, dus reageer hieronder om het gesprek op gang te krijgen!

Photo by Aron Visuals on Unsplash

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *