Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten
Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen
Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen
Deze boeken zijn absolute aanraders als je de boeddhistische filosofie net begint te verkennen!
Iedereen moet zich verbonden voelen, liefhebben en zich geliefd voelen, anderen bereiken en communiceren om vervreemding, eenzaamheid en een gevoel van niet verbonden te zijn te overwinnen. In het ontwakende hart toont Surya Das hoe je naar binnen en naar buiten kunt reiken. Met een enorm inzicht verkent hij specifieke manieren waarop we vruchtbaarder kunnen omgaan met onze eigen ervaringen en met elkaar in de snelle, gecompliceerde en vaak verwarrende wereld van vandaag.
Dit is waarschijnlijk het bekendste boeddhistische boek in de westerse samenleving. Het beschrijft het leven en de tijden van Boeddha: de rusteloze zwerver, de vervreemde jeugd en de politieke anarchist. Een must om te lezen!
Misschien wel het invloedrijkste Zen-boek in het westen! Het biedt de eerste how-to instructies voor westerse beoefenaars in een reeks lezingen voor beginnende studenten.
Een boek van Shunryu Suzuki Roshi, de oprichter van het San Francisco Zen Center. Het wordt het beschouwd als één van de belangrijkste klassiekers van het boeddhisme in de westerse samenleving. Het heeft een zeer eenvoudige benadering en gebruikt gemakkelijk te begrijpen taal waar iedereen zich mee kan identificeren.
Een klassieker vanaf de eerste verschijning meer dan veertig jaar geleden. Het boek biedt westerse lezers een unieke combinatie van wat boeddhisten over de hele wereld beschouwen als de heiligste heilige teksten: de Diamond Sutra en The Heart Sutra, of geschriften, toegeschreven aan de eerste eeuwen van de eerste millennium.
Pema Chodron is een Amerikaanse boeddhistische non die bekend staat om haar vermogen om subtiele leringen duidelijk toe te lichten. Ze begint het boek door duidelijk te stellen: “We hebben alles al wat we nodig hebben”. Deze zin vat de boeddhistische filosofie in een notendop perfect samen en laat ons zien dat we in de westerse samenleving de neiging hebben te denken dat we meer ‘dingen’ nodig hebben om gelukkig te zijn.