Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Meditatie

5 meditatietechnieken om je geest snel tot rust te brengen

Wat is meditatie?

Meditatie is een vorm van spirituele training om te leren je geest te focussen en te kalmeren.

Het doel van meditatie is het tot rust brengen van je geest en je gedachten even “on-hold” zetten.

Met meditatie kan je je geest transformeren.

Boeddhistische meditatie technieken zijn goed voor concentratie, helderheid en emotionele positiviteit. Door te mediteren leer je de gewoontes en patronen van je geest kennen en deze onder controle te houden.

Heb je eens even “rust” nodig in je hoofd?

Dan zullen deze 5 meditatietechnieken je daar wel bij helpen.

1) Ga de natuur in

Het is bewezen dat onze geest automatisch rustiger wordt als we ons omringen met natuur en stilte.

Ga even de natuur in en luister naar alles wat je daar hoort. Vogels, wind, kraken van de bomen,… Probeer al je spieren te ontspannen, en je voeten stevig op de grond te plaatsen.

Als je jezelf betrapt met gedachten die er niet moeten zijn, geen probleem! gewoon even terug focussen op de geluiden rondom je.

Hoe meer je dit doet, hoe beter het gaat de volgende keer.

2)  Visualiseer je de perfecte situatie

Heb je zenuwen voor een bepaalde ontmoeting of situatie? Visualiseer je dan in die situatie en beeld je in hoe jij wilt dat die gaat verlopen.

Ga ergens rustig zitten, waar je niet gestoord wordt voor een paar minuten. sluit je ogen. Hoe meer detail in je visualisatie hoe beter. focus u op alle elementen en aspecten.

Bijvoorbeeld:

Als je je onrustig en zenuwachtig voelt over een gesprek met je baas:

Visualiseer je die ontmoeting zoals jij wilt dat die gaat verlopen, stap voor stap. Je komt binnen, je ziet de je baas, je voelt je niet zenuwachtig, maar je bent heel relaxt. Je stapt naar hem toe met een glimlach en veel zelfvertrouwen! Je geeft hem een stevige handdruk en gaat zitten.  Je blijft heel relaxt, je houd je rug en schouders recht en je kan op alle vragen perfect antwoorden zonder aarzeling. Je hebt een brede glimlach en ziet dat je baas heel content is met deze ontmoeting. En je gaat met een goed gevoel buiten.

Doe dit elke keer als je je zenuwachtig voelt over een bepaalde gebeurtenis, en creëer meer zelfvertrouwen.

3) Focus je op je ademhaling

Dit is een gemakkelijke manier om tijdens je drukke leven tussendoor alles even los te laten.

Het is een effectieve manier om je snel bewust te worden van je lichaam en geest in het hier en nu.

Ritme en consistentie is belangrijk in je ademhaling. Als je gelukkig, rustig en ontspannen bent is je ademhaling consistent. Als je gespannen bent is je ademhaling onregelmatig.

Dus als je voelt dat je gespannen bent. adem diep en kalm in en uit… hou een regelmatige ademhaling aan. Voel je hart trager slaan, en ontspan je spieren. Tel tot 4 als je inademt en tel tot 4 als je uitademt.

Doe dit een 2-5 minuten en voel je direct relaxt.

4) Denk aan situatie waarin je je relax voelt

Heb je wat teveel aan je hoofd op het werk? Wil je alles een plaatsje geven? Denk dan even aan een plaats of situatie waar jij je gelukkig en relaxed voelt.

Iedereen heeft wel zo zijn plaats waar ze relax en kalm kan zijn. Dit is voor iedereen verschillend. Dit kan zijn, wandelen in een bos, op het strand in de zon, thuis in je favoriete stoel zitten of je huisdier verzorgen of uitlaten…. Iedereen heeft zo wel een plaatsje.

Dit is waarschijnlijk je “zen-plaats”. Denk dan even aan die plaats waar jij je gelukkig en relaxed voelt. Denk dat je daar nu bent. Laat je spieren ontspannen en denk aan niets anders dan die plaats en hoe je je voelt om daar te zijn.

Ok, nu kan je terug aan het werk maar begin bij het begin, je kan toch niet alles tegelijk.

5) Luister naar binaural Beats meditatie

Binaural Beats zorgen voor een betere concentratie, nachtrust en meer… Het zijn audiotonen van een bepaalde frequentie die net zoals meditatie een hele positieve invloed hebben op hersengolven in je brein.

Je hebt binaural beats audio’s voor allerhande doeleinde, zo kan de ene toon je een energieboost geven terwijl een andere toon je juist heerlijk doet ontspannen en je geest rustig maakt.

Binaural beats zijn heel interessant om te beluisteren, zeker voor mensen met stres, een drukke geest, overspannenheid of slaaploosheid.

Binaural Beats proberen?

Blanceer je chakras met binaural beats

Probeer ook:

De meditatie Audio waar miljoenen mensen naar luisteren.

Heb jij nog meditatietechnieken die voor jou goed werken? Laat het ons weten in een comment.

Wil je thuis leren mediteren? Met deze 21 dagen mindfulness meditatie training zal je meer rust voelen, en balans komen, lekker kunnen doorslapen en meer bezig zijn met wat je wilt en kunt.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *