Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

5 Manieren Waarop Je Jezelf Ongelukkig Maakt Volgens Boeddha

We streven allemaal naar geluk. Maar als je diep ongelukkig bent en het gevoel hebt dat je er niet aan kunt ontsnappen kan geluk onbereikbaar lijken. Volgens Boeddha komt dit omdat we grotendeels zelf beslissen of we gelukkig zijn of niet. Een beetje vreemd om dat te denken … maar wat als het waar is? Boeddha zegt dat je je moet overgeven. Maar overgeven betekent niet dat je een deurmat bent. Het betekent dat je dingen loslaat die je niet dienen. En volgens het boeddhisme laten deze 5 regels zien hoe je enkele van de moeilijkste realiteiten kunt accepteren en ondanks toch gelukkig kunt zijn.

Mensen die ons kleineren

Het is misschien moeilijk om te accepteren, maar het beste wat je voor jezelf kunt doen is degenen die je gekwetst hebben los te laten.

Hoe kan je dit oplossen?

Je moet begrijpen dat je krachtig bent en dat je je leven op elk moment kunt veranderen. Je kan gemakkelijk stoppen met praten tegen degenen die je niet vooruit helpen, als je wilt. Onthoud dat je toekomst in jouw handen ligt.

Negatief Denken

Negatief denken laat je ongeacht de situatie het ergste denken. Het zorgt ervoor dat je op elke hoek mislukking en verraad verwacht.

Hoe kan je dit oplossen?

Proberen ermee te redeneren vergroot alleen maar de gekke grillige gedachte die je gek maakt. Dus in plaats van het te verstoppen, ga naar een rustige plek en laat je denken even de vrije loop. Je kunt alle wrede oordelen opschrijven en ten slotte je negatieve gedachten herkennen als niets meer dan een driftbui. Dan kan je het voorbij laten gaan.

Lees ook: 8 boeken over positief denken die je gelezen moet hebben

Jezelf Afkraken

Zelfkritiek en zelftwijfel kunnen je erger kwetsen dan elke andere vorm van negativiteit. Dit is hoe het werkt: Wanneer je denkt dat je een lage eigenwaarde hebt worden de meningen van andere mensen een bevestiging van je diepste gedachten en laat je ze op je inwerken, en dat is gewoon vreselijk.

Hoe kan je dit oplossen?

Ken je sterke punten. Leer jezelf beter kennen en wees trots op wat je bereikt hebt. Werk elke dag aan kleine, positieve doelen.

Lees ook: Hoe Krijg Je Meer Zelfvertrouwen

Dingen te persoonlijk opvatten

We plaatsen onszelf vaak voor het blok als iemand ons op een of andere manier beledigt. Wees niet paranoïde en overdenk het niet.

Hoe kan je dit oplossen?

Stop gewoon met overdenken. Probeer je niet vast te klampen aan deze emoties, en stop met je te ergeren aan dingen die geen ruimte nodig hebben in je leven. Niets dat andere mensen doen, komt door jou. Het komt door henzelf. Beoefen de kunst van het loslaten. Hoe meer je dat doet, hoe gelukkiger je zal zijn.

Lees ook: Stoppen Met Piekeren, Hoe Doe Je Dat?

Vasthouden aan slechte herinneringen

Het is gemakkelijk om stil te staan bij dingen die in het verleden gebeurd zijn, daar maken we ons allemaal schuldig aan. Wetenschappelijk gezien zijn emotionele ervaringen de meest memorabele van allemaal, en negatieve emoties nog meer. Maar je hoeft ze niet steeds opnieuw af te spelen.

Hoe kan je dit oplossen?

Weet wat je triggert en je aan het verleden doet denken. Wakker de emoties niet aan door de gedachten weer op te roepen, want de trigger-respons recreëert het verleden. Maak ruimte voor nieuwe herinneringen en creëer een positief leven vanaf nu.

Lees ook: 13 verschillende manieren om Mindfulness te beoefenen

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *