De belangrijkste sleutel om mentaal een stapje voor te hebben op anderen is een charismatische geest ontwikkelen.

Om een charismatische geest te ontwikkelen moet je volgende eigenschappen elimineren.

  • Elke vorm van haat of bestrijding tegenover andere mensen
  • Gevoelens van superioriteit tegenover anderen
  • Twijfel en angst over je vermogen om anderen te behagen
  • Het verlangen om anderen te domineren of te onderdrukken
  • Elke neiging om indruk te maken op anderen

Natuurlijk betekenen de voorafgaande regels niet dat je je moet gedragen als een nietsnut die eigenlijk alleen maar getolereerd wordt door anderen.

Wees niet jaloers op iemand voor wat hij heeft en maak je geen zorgen over het feit dat je zelf niet meer hebt. Als Mark of Maria groter of knapper is als jij, ontdoe jezelf dan van die vergelijkingen.

Vijandige gedachten die je stiekem tegenover anderen hebt zullen zichtbaar zijn op je gezicht hoe hard je ook probeert om ze te verbergen, je ogen liegen immers nooit.

Zelfs als je erin slaagt om ze te verbergen op je gezicht zullen ze in je stem en in je algemene houding sluipen. Marc en Maria zullen een vreemde onverklaarbare vibe rond jou voelen en zullen erdoor afgestoten worden.

Nog een belangrijke stap bij het ontwikkelen van een charismatische geest is jezelf bevrijden van zorgen.

Als je geest vol zorgen zit zal je beïnvloedt worden door de negatieve gedachten en acties van degenen die je niet leuk vinden, en een groot deel van wat jij ervaart als onvriendelijk zal eigenlijk gewoon een misinterpretatie zijn van jou.

Niemand heeft de tijd om een groot deel van z’n leven denkend aan deze psychologische problemen te spenderen, dus moeten we een manier ontwikkelen om ze onmiddellijk te blokkeren als ze de kop op steken. Wacht niet tot je constant zit te piekeren over een negatieve invloed om er een eind aan te maken, want dan heeft het al te veel energie opgeslorpt.

Weer het onmiddellijk uit je gedachten als je voelt dat iets je stoort. Ontwijk het probleem niet door na te denken over iets anders, dat kan het bestaande probleem dieper in je brein stoppen.

Als je een knagend onderdrukkend gevoel krijgt naar aanleiding van een misverstand met iemand, stop je onmiddellijk alle introspectieve gedachten voor het vergif zichzelf dieper in je geest begraaft.

Leave a Comment