Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

20 TED-talks Die Je Zullen Inspireren Om Duurzamer Te Leven

Niemand kan ontkennen dat een geweldige TED Talk inspirerend kan zijn. Het is een vorm van entertainment die je tijdens je lunchpauze kunt streamen om dat gevoel van “hey, ik kan alles” door je aderen te laten stromen om je de rest van de dag voort te stuwen.

Als je nog niet bekend bent met TED Talks, wil ik je voorstellen aan TED: een non-profitorganisatie die zich toelegt op het verspreiden van ideeën in de vorm van korte, krachtige toespraken.

TED Talk-video’s zijn educatief, inspirerend en vermakelijk. Zie ze als de snelle, beknopte Netflix van inspirerende en innovatieve ideeën.

Als je advies nodig hebt over welke TED Talks je als volgende in de rij moet zetten hebben we 3 TED Talk-video’s verzameld die je kunt bekijken en die je zullen inspireren en intrigeren om nog een stap verder te gaan met je duurzaamheidsmaatregelen.

Waarom leven zonder afval | Lauren Singer

I was getting so mad at this girl for making so much plastic trash, and it turns out that I was just as bad; I was that girl.

So I made a decision in that moment: I was going to stop using plastic

Laura Singer

School strike for climate – save the world by changing the rules | Greta Thunberg

We can’t save the world by playing by the rules, because the world has to change; everything needs to change. And it has to start today.

Greta Thunberg

Protect Our Oceans | Sylvia Earle

I wish you would use all means at your disposal— film, expeditions, the web, new submarines, to ignite public support for a global network of marine protected areas, hope spots large enough to save and restore the ocean, the blue heart of the planet

Sylvia Earle

Lewis Pugh’s mind-shifting Mt. Everest swim

what radical, tactical shift can you take in your relationship to the environment which will ensure that our children and our grandchildren live in a safe world and a secure world and most importantly in a sustainable world

Lewis Pugh

Edward Burtynsky photographs the landscape of oil

I feel that all of us need to now begin to really take the task of using our talents and ways of thinking to begin to deal with what I think is probably one of the most challenging issues of our time, how to deal with our energy crisis

Edward Burtynsky

Sustainability for All | Jonathon Porritt

The future will be green, or not at all. This truth lies at the heart of humankind’s most pressing challenge: to learn to live in harmony with the Earth on a genuinely sustainable basis.

Jonathon Porritt

To save the climate, we have to reimagine capitalism | Rebecca Henderson

Business is screwed if we don’t fix climate change

Fossil fuel companies know how to stop global warming. Why don’t they? | Myles Allen

In plaats van een totaal verbod op koolstof-uitstotende brandstoffen komt Allen met een gedurfd plan voor olie- en gasbedrijven om zichzelf geleidelijk koolstofarm te maken en CO2 diep in de aarde vast te leggen, met als doel om tegen 2050 een netto-nuluitstoot te bereiken en een kooldioxide-verwijderingsindustrie te creëren die voor iedereen die voor iedereen werkt.

Why bees are disappearing | Marla Spivak

Honingbijen gedijen al 50 miljoen jaar, elke kolonie 40 tot 50.000 individuen gecoördineerd in verbazingwekkende harmonie. Dus waarom begonnen kolonies nu massaal te sterven? Marla Spivak onthult vier redenen die een wisselwerking hebben met tragische gevolgen. Dit is niet alleen een probleem omdat bijen een derde van de gewassen in de wereld bestuiven. Zou deze ongelooflijke soort ons een spiegel voor kunnen houden?

Our moral imperative to act on climate change | His Holiness Pope Francis

The future is built today, and it is not built in isolation, but rather in community and in harmony.

Can we solve global warming? Lessons from how we protected the ozone layer | Sean Davis

Het Montreal Protocol bewees dat de wereld samen kan komen en actie kan ondernemen tegen klimaatverandering. Dertig jaar nadat ’s werelds meest succesvolle milieuverdrag werd ondertekend onderzoekt atmosferisch wetenschapper Sean Davis de wereld die we vermeden toen we chloorfluorkoolstoffen verbood en deelt hij lessen die we kunnen meenemen om de klimaatcrisis in onze tijd aan te pakken.

How to transform apocalypse fatigue into action on global warming | Per Espen Stoknes

Het grootste obstakel bij het omgaan met klimaatverstoringen zit tussen de oren, zegt psycholoog en econoom Per Espen Stokes. Hij heeft jaren besteed aan het bestuderen van de verdedigingsmechanismen die we gebruiken om niet aan de ondergang van onze planeet te denken, en aan het bedenken van een nieuwe manier om over de opwarming van de aarde te praten die ons ervan weerhoudt om dicht te klappen. Stap weg van de doemscenario’s en leer hoe je de zorg voor de aarde persoonlijk, haalbaar en krachtig kunt maken met deze leuke, informatieve toespraak.

Change Your Closet, Change Your Life | Gillian Dunn

Gillian vertelt een verhaal over hoe ze een ongebruikte kaars, gesmolten in haar kast vond.

Ze onderzoekt waarom we dingen opslaan en nooit gebruiken.

“We dragen 20% van onze kleding, 80% van de tijd.”

Waarom gebruiken we de dingen die we als bijzonder beschouwen niet? Waarom stoppen we ze in onze kast en… nou ja, vergeten ze? Je weet wel, het “goede” pak, het speciale porselein, of die sieraden die “te mooi” zijn.

Ze identificeert twee veelvoorkomende mindsets die ons in deze hachelijke situatie brengen:

  • ik heb niet genoeg
  • Ik ben niet genoeg

When we’re shopping, we’re looking to fill our lives with the things that are missing. We stand in the store, and we convince ourselves: I can become enough for these items

How to be a good ancestor | Roman Krznaric

Onze nakomelingen zijn eigenaar van de toekomst, maar de beslissingen en acties die we nu nemen zullen een enorme impact hebben op toekomstige generaties zegt filosoof Roman Krznaric. Van een wereldwijde campagne om rechtspersoonlijkheid aan de natuur te verlenen tot een baanbrekende rechtszaak door een coalitie van jonge activisten, Krznaric deelt voorbeelden van manieren waarop we goede voorouders kunnen worden, of zoals hij ze noemt, “Time Rebels” – en ons aansluiten bij een beweging die levens opnieuw definieert door het nastreven van intergenerationele rechtvaardigheid en het beoefenen van diepe liefde voor de planeet.

Europe’s plan to become the first carbon-neutral continent | Ursula von der Leyen

Met het ambitieuze doel om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden heeft de Europese Unie zich toegewijd aan het creëren van een groenere wereld voor toekomstige generaties. In deze gedurfde toespraak beschrijft de voorzitter van de Europese Commissie de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met de overgang van een heel continent naar schone energie, en toont ze waarom het oplossen van klimaatverandering iedereen ertoe aanzet actie te ondernemen.

An economic case for protecting the planet | Naoko Ishii

We delen allemaal één planeet, we ademen dezelfde lucht, drinken hetzelfde water en zijn afhankelijk van dezelfde oceanen, bossen en biodiversiteit. Econome Naoko Ishii is op een missie om onze gedeelde bronnen die van vitaal belang zijn voor ons voortbestaan te beschermen. In een toespraak over het welzijn van de planeet schetst Ishii vier economische systemen die we moeten veranderen om onze gezamelijke natuurlijke bronnen te beschermen, en pleit ze voor een nieuw soort sociaal contract met de aarde.

A healthy economy should be designed to thrive, not grow | Kate Raworth

Hoe zou een duurzame, universeel voordelige economie eruit zien? “Als een donut”, zegt Oxford-econome Kate Raworth. In een geweldige toespraak legt ze uit hoe we landen uit het gat kunnen halen, waar mensen tekort schieten in de essentiële levensbehoeften, en regeneratieve, distributieve economieën kunnen creëren die werken binnen de ecologische grenzen van de planeet.

These bacteria eat plastic | Morgan Vague

Mensen produceren elk jaar 300 miljoen ton nieuw plastic, maar ondanks onze inspanningen wordt minder dan 10 procent ervan gerecycled. Is er een betere manier om met al dit afval om te gaan? Morgan Vague beschrijft haar onderzoek met microbioloog Jay Mellies naar bacteriën die het onverwachte vermogen hebben ontwikkeld om plastic te eten en hoe ze ons kunnen helpen ons groeiende vervuilingsprobleem op te lossen.

How China is (and isn’t) fighting pollution and climate change | Angel Hsu

China is ’s werelds grootste vervuiler, en nu één van de grootste producenten van schone energie. Welke kant zal China in de toekomst op gaan en hoe zal het het globale milieu beïnvloeden? Datawetenschapper Angel Hsu beschrijft hoe het meest bevolkte land ter wereld een toekomst creëert op basis van alternatieve energie, en het hoofd biedt aan de milieuramp die het veroorzaakte toen het snel industrialiseerde.

5 transformational policies for a prosperous and sustainable world | Johan Rockström

In een lezing over hoe we een robuuste toekomst kunnen bouwen zonder de planeet te verwoesten introduceert duurzaamheidsexpert Johan Rockström het Earth3-model. Een nieuwe methodologie die de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling combineert met de negen planetaire grenzen, waarboven de vitale systemen van de aarde onstabiel kunnen worden . Leer meer over vijf transformationele beleidslijnen die ons kunnen helpen een inclusieve en welvarende wereldontwikkeling te bereiken en tegelijkertijd de aarde stabiel en veerkrachtig te houden.

Alles bij elkaar genomen zijn er veel kleine veranderingen die we kunnen doorvoeren die een groot verschil kunnen maken.

Heeft één van deze video’s je geïnspireerd om iets in je leven anders aan te pakken?

Goed! Dan zit ons werk er hier op!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *