Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

15 energie healing boeken om je een sterke fundering te geven

Mind over matter. We hebben het allemaal al wel eens gehoord, maar het toepassen is iets heel anders.

Energie healing wordt ook wel energiegeneeskunde genoemd. Het is een vorm van alternatieve geneeskunde die de subtiele energiesystemen van het lichaam gebruikt en activeert om welzijn te creëren en blokkades te verwijderen.

Er zijn vele verschillende energetische healingtechnieken. Enkele van de bekendste zijn Reiki, Qigong, Tai Chi, Sound Healing en Acupunctuur. Het kan verschillende energiesystemen omvatten, zoals aura, chakra’s en meridianen.

Leren over energie healing kan je helpen om pijn en letsel te verzachten, gifstoffen te verwijderen, onopgeloste emotionele problemen te verlichten, je meer geaard te voelen, dieper met jezelf te verbinden, enz. In wezen helpt het je om je lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen en je algehele gezondheid verbeteren.

Energie healing kan natuurlijk persoonlijk aangeleerd worden, maar het belangrijkste is dat het binnen je eigen beoefening gevoeld moet worden. Door jezelf te onderwijzen in energetische healing zul je in staat zijn om het op jezelf toe te passen op een manier die je precies laat zien wat je nodig hebt en hoe je het kunt afstemmen op jou unieke zelf.

Hieronder staat een lijst met de beste boeken over energie healing, sommige zijn voor beginners, terwijl andere meer geschikt zijn voor gevrode healers. Sommigen concentreren zich op verschillende energie healing technieken, terwijl andere op één bepaalde techniek focussen. Hoe dan ook, je zult versteld staan van hoeveel je leert!

1. Je kunt je leven helen

Louise Hay, de oprichtster van Hay House Publishing heeft meer dan 20 boeken geschreven. Ze heeft een enorme impact gehad op de spirituele en new age-gemeenschap. Dit boek heeft specifiek de manier veranderd waarop mensen hun lichamelijke ziekte in verband brachten met hun geest en hoe ze hun lichaam en hun leven volledig kunnen genezen door hun gedachten en zelfdialoog te veranderen.

2. Meer brein, minder medicijn

Als we ziek worden wenden we ons tot dokters en nemen medicijnen om onze problemen op te lossen. Dokter Lissa Rankin was één van die mensen. Toen het echter de foute kant opging met haar gezondheid en de westerse geneeskunde niet kon helpen besloot ze om voor een andere oplossing te kiezen, alternatieve geneeskunde en energie healing.

Dr. Rankin leerde meer over de zelfherstellende mechanismen van het lichaam en vond een verband tussen de geest en ons aangeboren vermogen om te genezen. Ze onderzocht talloze gevallen van spontaan herstel en vond een rode draad: gedachten, gevoelens en overtuigingen kunnen onze genetische samenstelling veranderen.

Meer brein – minder medicijn bevat gegevens om te bewijzen dat angst, depressie en negatief denken het lichaam kunnen schaden, terwijl dankbaarheid, liefdevolle relaties en zelfbewustzijn dit kunnen genezen. Dit boek toont dat je meer controle hebt over je gezondheid dan je denkt.

3. Licht op de aura

Dit boek gaat diep in op de mogelijkheid van metafysische genezing. Het toont je hoe de chakra’s werken, hoe onze energie zich vormt rond blokkades, en hoe deze blokkades zich manifesteren in het lichaam.

De auteur combineert haar wetenschappelijke kennis van de fysica met het veld van energie healing. Het boek biedt een diepgaande studie van het menselijke energieveld.

Als je geïnteresseerd bent in zelfgenezing en de genezing van anderen dan is dit boek iets voor jou.

4. Werken met energetische geneeskunde – voor optimale gezondheid, levensvreugde en vitaliteit

Dit boek is geschreven door een getrouwd stel. De vrouw is een intuïtieve genezer, terwijl de man een logische klinisch psycholoog is. Door hun krachten te bundelen is dit boek zowel inzichtelijk als overzichtelijk.

Dit boek bevat veel informatie en praktische oefeningen. Het geeft je de anatomie van negen energiesystemen, waaronder de meridianen, chakra’s, aura en de elektrische energieën. Het bevat ook afbeeldingen en instructies om je te vertellen hoe je de energie in je lichaam kan verplaatsen.

Dus lees dit boek als je een bepaalde ziekte hebt die genezing nodig heeft of als je een aantal technieken in je leven wilt integreren om stress te verminderen en je energieniveau te verhogen.

5. Het subtiele lichaam – een encyclopedie van de energetische anatomie

Elk gezondheidsprobleem heeft een fysieke en een energetische component. En hoewel subtiele en fysieke energie iets anders werken zijn ze met elkaar verbonden.

Deze diepgaande gids is niet alleen een encyclopedie van subtiele energie-anatomie. Om je te helpen de energie-anatomie beter te begrijpen biedt het je ook gedetailleerde informatie over de menselijke anatomie. Als je de verbinding tussen het fysieke lichaam en het energiesysteem wilt leren is dit het boek dat je moet lezen.

6. Quantum-Touch – een doorbraak in het genezen met je handen

Als je je overweldigd voelt door alle informatie over energie healing kun je beginnen met dit gemakkelijk te lezen boek.

Quantum-Touch is een op aanraking gebaseerde healingtechniek. Door slechts een lichte aanraking op jezelf en anderen toe te passen kan je de energie in het lichaam gebruiken en de eigen genezingsreactie van het lichaam versnellen.

Deze methode is geweldig voor beginners omdat er geen jaren studie aan vooraf gaan om deze techniek toe te passen. Je hoeft je alleen maar eenvoudige ademhalingstechnieken, lichaamsbewustzijnmeditaties en handposities te leren. Iedereen kan het doen door te oefenen.

Als je het eenmaal onder de knie hebt kan je houding en uitlijning corrigeren, pijn en ontstekingen verminderen, emotionele stress in evenwicht brengen en zelfs huisdieren genezen.

7. Bewustzijn van materie – Over helen en overdraagbare energie

De Quantum-touchemethode van Richard Gordon betekende een belangrijke doorbraak in de kunst van het helen met de handen en de helende werking van liefdevolle aandacht.

Op basis van de bijzondere ontdekkingen die hij deed ontwikkelde hij een geheel nieuwe techniek, die hij Spontaneous Postural Alignment (SPA) noemde. SPA is een krachtig instrument voor energetische genezing, dat er volledig op is gericht om met onze gedachten energie over te dragen. Met SPA kunnen we lichamelijke en geestelijke klachten verlichten en ons welbevinden versterken. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen kan iedereen zich de SPA-technieken eigen maken en zo zijn (zelf)helende vermogens versterken.

8. Anatomie van de ziel – De zeven stadia van persoonlijke kracht en zelfgenezing

Dit boek gebruikt het chakra-systeem als het belangrijkste energiesysteem voor genezing.

In dit boek beschrijft de auteur de moeilijkheden die met elk chakra gepaard gaan en laat ze zien hoe elke ziekte overeenkomt met een patroon van emotionele en psychologische spanningen, overtuigingen en houdingen. Aan het einde van elk hoofdstuk voor de chakra’s geeft de auteur je ook enkele zelfonderzoeksvragen om je te helpen je genezingsproces op gang te brengen.

Dit boek is gebaseerd op haar vijftien jaar onderzoek naar energiegeneeskunde, en bouwt ook voort op de wijsheid uit hindoeïstische, christelijke en kabbala-tradities. Het verbindt de zeven chakra’s met de christelijke sacramenten en de joodse levensboom.

9. Supergenen – nieuwe inzichten om je genen te verbeteren

Omdat onze genen bij de geboorte worden bepaald gaan we ervan uit dat ze niet kunnen veranderen, maar Deepak Chopra heeft bewijs van het tegendeel.

Studies tonen aan dat je genen in feite kunnen worden veranderd door de manier waarop je denkt en handelt. In Super Genen legt Chopra uit dat er in ieder van ons een aangeboren potentieel zit om onze genen om te zetten in ‘supergenen’.

Intentie is alles. Je cellen reageren op wat je gelooft. Het boek documenteert verschillende gevallen van mensen met terminale ziekten die volledig herstelden door de methode van Chopra te volgen.

Super Genen zullen de manier waarop je denkt over je genetische bestemming veranderen. Je hebt meer kracht dan je denkt. De keuzes die je vandaag maakt hebben het potentieel om je toekomst te transformeren.

10. Het zelfhelend vermogen – Een revolutionair plan om je immuunsysteem te versterken en gezond ouder te worden

In Het zelfhelend vermogen presenteren coauteurs Dr. Deepak Chopra en Dr. Rudolph Tanzi een alternatief paradigma voor het begrijpen van de relatie tussen lichaam en geest. De twee zijn niet alleen met elkaar verbonden, maar eerder een enkele eenheid, geïntegreerd op celniveau.

Chopra en Tanzi stellen voor dat deze kennis cruciaal is voor onze immuniteit en het besef dat bewustzijn in het lichaam begint kan ons helpen gezonder en bewuster te leven: “Je hebt nu de kans om bewust te evolueren en keuzes te maken die je immuniteit radicaal zullen verbeteren tegen ziekte, het verouderingsproces vertragen en omkeren en de genezingsreactie versterken. “

11. Handboek chakrapsychologie – zelfverwerkelijking in zeven stappen

Een toegankelijke gids over het in balans brengen van je energetische lichaam om zowel lichaam als geest te genezen. Het Handboek chakrapsychologie is het ideale boek voor lezers die nieuw zijn in, of nieuwsgierig zijn naar energie healing systemen. Het is geschreven door Anodea Judith, een wereldberoemde expert op het gebied van energetische genezing, en biedt een compleet scala aan praktische hulpmiddelen voor het gebruik van chakra’s om je welzijn in balans te brengen, te genezen en in eigen handen te nemen.

12. Reiki Healing for Beginners – The Practical Guide with Remedies for 100+ Ailments

Reiki is een vorm van alternatieve therapie die afkomstig is uit Japan. Als je Reiki wilt gebruiken voor energiehealing of als je traint met je Reiki-leraar dan is dit boekje een geweldige metgezel om te hebben.

In dit boek leer je basistechnieken van Reiki om meer dan 100 fysieke en emotionele aandoeningen te behandelen, zoals auto-immuunziekten, migraine en depressie.

Dit boek laat je zien hoe je de theorie in praktijk kunt brengen met duidelijke, stapsgewijze instructies.

Naast het genezen van je lichaam, geest en ziel geeft dit boek je ook veel informatie zoals de geschiedenis van Reiki en hoe je de juiste Reiki meester voor jou kunt vinden.

13. Becoming Supernatural – Hoe Gewone Mensen Het Ongewone Doen

Dit boek geeft je de tools om je te helpen af te stemmen op een hoger niveau van energie en bewustzijn. Dr. Joe Dispenza combineert wetenschap en oude wijsheid en laat zien hoe je de chemie van je hersenen kunt veranderen om verbinding te maken met je bovennatuurlijke zelf.

Hij bespreekt hoe je je lichaam kunt herstellen door je energiecentra op één lijn te brengen en je pijnappelklier te gebruiken om het bovennatuurlijke rijk te verkennen.

Door herhaalde mystieke en transcendentale ervaringen kan je een volledig evenwicht tussen lichaam en geest bereiken. Dit boek zal de manier waarop je over de werkelijkheid denkt en wat er achter het blote oog ligt veranderen. Je gaat je afvragen – en ontdekken – waartoe de menselijke geest werkelijk in staat is.

14. Vraag en het wordt gegeven

Abraham is een collectief van energie dat wordt geïnterpreteerd en gechanneld door auteur Esther Hicks. Ze is beroemd geworden door haar duidelijke, ongecompliceerde en ronduit inspirerende lessen van The Law of Attraction.

Hoewel dit boek niet specifiek over het helen van ons energetische veld gaat leert het ons wel hoe de wetten van het universum werken, zodat we niet alleen ons energieveld en emotionele lichaam kunnen helen, maar ook ons leven.

Door ons de emotionele steun en het mentale begrip aan te bieden dat we nodig hebben om te stoppen met onszelf in te houden en om in ons ware potentieel te stappen, herinnert dit boek ons eraan dat we door ons hart te volgen ons essentie van vreugde aanboren

15. The Little Book of Energy Healing Techniques

Er zijn verschillende technieken als het gaat om energie healing. Dit boek geeft je een mooi overzicht van de energetische healingtechnieken die eenvoudig en praktisch zijn, zoals meditatie, hands-on healing, klankgenezing, kristallen en aromatherapie.

Het is meer geschreven om je te helpen om je energie in balans te houden in plaats van je ziekten te genezen, dus je zult in dit boek geen geavanceerde technieken zoals Reiki, Acupunctuur en Ayurveda vinden.

Dit boekje is prachtig vormgegeven en is geschikt voor mensen die geen voorkennis hebben van energy healing. Maar zelfs als je al enige kennis van dit onderwerp hebt vind je wellicht nogal wat nieuwe informatie waarvan je je voorheen niet bewust was.

Zij er nog boeken over energie healing waarvan je vindt dat ze niet op deze lijst mogen ontbreken? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *