Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

gelukkig zijn

15 Dingen Die Je Moet Opgeven Om Gelukkig Te Zijn

1. Laat de behoefte om altijd gelijk te hebben los

Er zijn zo velen van ons die het idee niet kunnen verdragen dat ze ongelijk hebben – altijd gelijk willen hebben – zelfs met het risico geweldige relaties te verbreken of veel stress en pijn te veroorzaken, voor ons en voor anderen.

Het is het gewoon niet waard.

Telkens wanneer je de ‘dringende’ behoefte voelt om te vechten over wie gelijk heeft en wie ongelijk heeft, stel jezelf dan de volgende vraag:

“Zou ik liever gelijk hebben, of zou ik liever vriendelijk zijn?”

Wat maakt dat uit? Is je ego echt zo groot?

Bedenk dat de beste techniek om vrede in je leven te brengen altijd is om vriendelijk te zijn wanneer je de keuze hebt tussen gelijk krijgen of vriendelijk te zijn. ~ Wayne Dyer

2. Laat de behoefte voor controle los

Geef de behoefte op om altijd alles wat je overkomt en wat er om je heen gebeurt te willen beheersen. Situaties, gebeurtenissen, mensen, enz. Of dat nu geliefden zijn, medewerkers of vreemden die je op straat ontmoet, laat ze gewoon zijn wie ze zijn.

Laat alles en iedereen gewoon zijn zoals ze zijn en je zult zien hoeveel beter je je dan voelt.

“Als je het los laat wordt het allemaal gedaan. De wereld is van degenen die loslaten. Maar als je alsmaar blijft proberen en proberen, kun je de wereld niet krijgen.” Lao Tzu

3. Stop met anderen de schuld te geven

Geef de behoefte op om anderen de schuld te geven voor wat je wel of niet hebt, en voor wat je wel of niet voelt. Stop met je kracht weg te geven en neem verantwoordelijkheid voor je leven.

4. Stop met zelfvernietigende gedachten

Veel mensen doen zichzelf pijn met hun negatieve en repetitieve zelfvernietigende mentaliteit. Geloof niet zomaar alles wat je gedachten je vertellen, vooral niet als het negatief en zelfvernietigend is. Je bent beter dan dat.

“De geest is een fantastisch instrument als hij goed wordt gebruikt. Wordt hij echter verkeerd gebruikt, dan wordt hij enorm destructief.” ~ Eckhart Tolle

5. Weg met je beperkende overtuigingen

Geef je beperkende overtuigingen op over wat je wel of niet kunt doen, over wat mogelijk of onmogelijk is. Vanaf nu ga je niet langer toestaan dat je beperkende overtuigingen je op de verkeerde plek houden. Spreid je vleugels en vlieg!

6. Stop met klagen

Geef je constante behoefte op om te klagen over al die dingen, mensen, situaties en gebeurtenissen die je ongelukkig, treurig en depressief maken. Niemand kan jou ongelukkig maken, geen enkele situatie kan je verdrietig of ongelukkig maken tenzij je dat toestaat. Het is niet die situatie die die gevoelens bij je oproept maar hoe je er naar kijkt. Onderschat de kracht van positief denken niet.

7. Stop met bekritiseren

Geef de behoefte op om kritiek te geven op alle dingen, gebeurtenissen en mensen die anders zijn dan jij. We zijn allemaal anders, maar op één vlak lijken we op elkaar: we willen allemaal gelukkig zijn, liefhebben, geliefd en begrepen worden. Veroordeel de middelen niet die anderen op hun zoektocht naar dit doel gebruiken.

8. Probeer niet langer indruk te maken op anderen

Stop met te proberen iets te zijn wat je niet bent, enkel en alleen om anderen een plezier te doen. Zo werkt het niet. Als je ophoudt met zoveel moeite te doen om te zijn wie je niet bent, als je al je maskers aflegt, als je je ware ik aanvaard en omhelst, dan zie je dat de mensen moeiteloos tot je aangetrokken worden.

9. Laat je weerstand tegen veranderingen los

Verandering is goed. Verandering helpt je van A naar B. Verandering helpt je je leven te verbeteren en ook het leven van de mensen om je heen. Volg je geluk, verwelkom verandering en verzet je er niet tegen.

“Volg je geluk en het universum opent deuren voor je waar eerst muren waren” Joseph Campbell

10. Stop met alles in vakjes te steken

Stop met etiketten plakken op dingen, mensen of gebeurtenissen die je niet begrijpt en die je vreemd of anders vindt, stel je steeds meer open. De geest werkt alleen als hij open staat

“De hoogste vorm van onwetendheid is als je iets verwerpt waar je niets over weet.” Wayne Dyer

11. Weg met je angsten

Angst is een illusie, het bestaat niet, jij creëert het zelf. Het zit allemaal in je hoofd. Herstel wat je vanbinnen voelt, en de dingen buiten zullen vanzelf in orde komen.

“Het enige waar we bang voor hoeven te zijn is de angst zelf.” Franklin D. Roosevelt

12. Stop met uitvluchten zoeken

Stuur ze weg en zeg dat ze ontslagen zijn. Je hebt ze niet meer nodig. Heel vaak beperken we ons door de vele uitvluchten. In plaats van groeien en aan ons zelf en ons leven te werken zetten we ons zelf klem, liegen we tegen onszelf en gebruiken allerlei uitvluchten, uitvluchten die 99,9% van de tijd niet eens echt zijn.

13. Laat het verleden los

Ik weet het, ik weet het. Het is moeilijk. Vooral als het verleden er zoveel beter uitziet dan het heden en de toekomst is beangstigend, maar je moet beseffen dat het heden het enige is dat je hebt en ooit zult hebben. Vergeet niet dat het verleden dat je nu zo hard mist het moment was dat je negeerde toen het “nu” was. Houd jezelf niet langer voor de gek. Wees aanwezig bij alles wat je doet en geniet van het leven. Het leven is tenslotte een reis, geen bestemming. Vorm een heldere kijk op de toekomst, bereid je voor maar wees altijd aanwezig in het nu.

14. Geef gehechtheid op

Veel mensen verwarren gehechtheid met liefde, maar liefde en gehechtheid hebben niets met elkaar te maken. Gehechtheid komt voort uit angst, terwijl liefde … wel, echte liefde is puur, vriendelijk en onzelfzuchtig. Waar liefde is, kan geen angst zijn. Daarom kunnen gehechtheid en liefde niet naast elkaar bestaan.

Maak een onderscheid tussen wat je liefhebt enerzijds en dat waar je je aan vastklampt anderzijds.

Op het moment dat je jezelf losmaakt van alle dingen, word je zo vredig, zo tolerant, zo vriendelijk en zo sereen. Je komt op een plek waar je alle dingen kunt begrijpen zonder het te proberen. Een staat van zijn zonder woorden.

Liefde geeft je geliefde de vrijheid om anders te zijn dan jij. Gehechtheid vraagt om conformiteit met jouw behoeften en verlangens. Liefde stelt geen eisen. Gehechtheid drukt een overweldigende vraag uit: “Zorg dat ik me compleet voel.” Liefde gaat veel verder dan twee mensen. Gehechtheid probeert alles uit te sluiten behalve twee mensen. ” ~ Deepak Chopra

15. Stop met je leven te leiden volgens de verwachtingen van anderen

Veel te veel mensen leiden een leven dat niet van hen is. Ze leven hun leven volgens wat anderen denken dat het beste voor hen is, ze leven hun leven volgens wat hun ouders denken dat het beste voor hen is, wat hun vrienden, hun vijanden en hun leraren, hun regering en de media denken dat het beste voor hen is.

Ze negeren hun innerlijke stem, die innerlijke roeping. Ze zijn zo druk bezig met iedereen tevreden te stellen, te voldoen aan de verwachtingen van anderen, dat ze de controle over hun leven verliezen. Ze vergeten wat hen gelukkig maakt, wat ze willen, wat ze nodig hebben … en uiteindelijk vergeten ze zichzelf.

Je hebt maar één leven, dit leven. Je moet het leven, bezitten, en je vooral niet van je pad laten afleiden door andermans mening.

Als je meer wilt weten over HOE je deze 15 dingen los kunt laten, lees dan het boek met dezelfde titel, het is beschikbaar op BOL.

Bron: https://www.purposefairy.com/3308/things-you-should-give-up-be-happy/

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *