Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

14 Wellness Apps Die Je Op Je Smartphone Moet Hebben

Je kent het gezegde: daar bestaat een app voor. Omdat je tegenwoordig echt voor bijna alles een app kunt vinden. Of je het nu leuk vindt of niet, onze smartphones zijn een essentieel onderdeel geworden van onze gezondheid en ons welzijn. Of het nu gaat om contact maken met vrienden, het opbouwen van nieuwe relaties, het opzoeken van gezonde recepten of het streamen van muziek tijdens je workout, voor de meesten van ons is onze telefoon een groot deel van ons leven.

Gezondheidsapps zijn dus nog nooit zo nuttig geweest bij het beheren en hervormen van ons leven. Of je nu je stappen in stappentellerstijl wilt volgen, een nieuwe huidverzorgingsroutine wilt volgen, betere eetgewoonten wilt ontwikkelen of een moment van rust wilt vinden, de beste gezondheidsapps helpen je om je doelen te bereiken.

Veel apps hebben zelfs filters waarmee je precies kunt selecteren wat je op dat moment nodig hebt. Heb je 20 extra minuten tussen het werk en de opvang? Of zoek in een oogwenk een yogales van 20 minuten of doe een meditatie van 10 minuten om te ontstressen van je dag.

Waar wacht je nog op? Maak hieronder kennis met je nieuwe favoriete welnesstool.

Beste Apps voor meditatie

Headspace

Als je van meditatie houdt of het altijd al eens hebt willen proberen of als je gewoon rustiger en gelukkiger wilt worden, moet je Headspace downloaden. 

het uitgangspunt is om tien minuten per dag de tijd te nemen om te luisteren en je hoofd leeg te maken.

Met Headspace kan je een meditatie selecteren op basis van waar je hulp bij zoekt, of dat nu in slaap vallen, stressverlichting of persoonlijke groei is.

Je kan “mini-meditaties” of 2-3 minuten of langere gerichte meditaties selecteren. Ze hebben zelfs trainingsvideo’s toegevoegd die ondersteuning bieden tijdens het sporten!

Download: Android/iOS

Meditopia

Op zoek naar een app met meditaties om je relaties te verbeteren, mindfulness te leren, je fysieke gezondheid te verbeteren of een betere nachtrust te krijgen? De bibliotheek van Meditopia biedt meer dan 1000+ geleide meditaties. En net als Headspace heeft Meditopia als doel om van meditatie een gezonde gewoonte van 10 minuten per dag te maken die je in je drukke leven kunt passen. 

Download: Android/iOS

Beste Apps voor slaap

Sleep Cycle

Geeft slaap je over het algemeen stress? Heb je het gevoel dat je er constant te weinig van krijgt of is je slaapkwaliteit in ieder geval niet zo geweldig? Dan kan deze app serieus helpen.

Dankzij Sleep Cycle sta je op het voor jou beste tijdstip op en voel je je het meest uitgerust. Door op basis van bewegings- en geluidsanalyse je slaapcyclus gedurende de nacht bij te houden wordt je wakker gemaakt wanneer je het lichtst slaapt, waardoor je veel minder suf en chagrijnig opstaat. 

Daarnaast geeft de app je ook enorm veel details met dagelijkse grafieken en statistieken over je slaap, snurkpatronen, gemiddelde slaap per dag en hoe lang het gewoonlijk duurt voordat je in slaap valt.

Download: Android/iOS

Calm

Calm is een hulpmiddel dat ontworpen is om te helpen bij je slaap, meditatie en ontspanning. De app belooft stress te verminderen door geleide meditaties, ademhalingsprogramma’s, stretchoefeningen en ontspannende muziek aan te bieden.

Je kan met de app ook je vooruitgang tracken met behulp van Mindful Minutes en Daily Streaks.

Download: Android/iOS

Sleep Booster

Met Sleep Booster volg je je gedrag, slaappatroon en ademhalingstechnieken. De ‘perfecte slaapoplossing’ voor wie ‘gemakkelijk in slaap wil vallen en energiek wakker wil worden. Deze app helpt je daarbij met behulp van speciale ademhalingstechnieken, meditatiesessies, kalmerende geluiden en verfrissende alarmmelodieën.

Download: Android/iOS

Beste Apps voor goede gewoontes

Streaks

Streaks is een volledig gratis iOS-app die je helpt die slechte gewoontes te doorbreken – en betere te vormen. Dus of je nu gaat hardlopen, mediteren, een hoofdstuk van een boek lezen of stoppen met roken, Streaks kan je helpen om je verantwoordelijk te houden voor je doelen

Je kan maximaal twaalf taken bijhouden die je elke dag wilt voltooien en het doel is om een reeks opeenvolgende dagen op te bouwen.

Download: iOS

Habitica

Habitica is buitengewoon creatief in het volgen en behouden van goede gewoonten. Het is geïnspireerd op RPG-videogames en met elke taak die je voltooid verbeterd je zelfgemaakte avatar, wat je een extra stimulans geeft om gemotiveerd te blijven.

Het unieke, op videogames geïnspireerde ontwerp maakt het bijhouden van je gewoontes en doelen leuk. Maar degenen die niet geïnteresseerd zijn in videogames kunnen misschien beter niet voor Habitica kiezen.

Download: Android/iOS

Loop

Loop is een ongelooflijk eenvoudige maar functionele gewoonte-tracker voor Android-gebruikers. Het ziet er niet zo goed uit als Streaks, maar het is net zo gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is het gratis en open source.

Een van de meest opvallende kenmerken van Loop is de ‘Habit Score’. Deze score staat voor het aantal keren dat je een gewoonte hebt gedaan. Als je een paar dagen mist na een lange reeks, zal je score afnemen maar je vooruitgan zal niet volledig resetten. Dit is een handig hulpmiddel om vast te houden aan een gewoonte, zelfs als het leven je in de weg staat.

Download: Android

Beste Apps voor Positiviteit

Happify

De Happify-app wordt ondersteund door onderzoek van verschillende experts. De app bevat veel spelletjes en activiteiten die je op je telefoon kunt oefenen en waarvan bewezen is dat ze je helpen gelukkiger en optimistischer te worden en zelfs je denkpatronen te veranderen.

Happify heeft als doel om je leven gelukkiger en positiever te maken met een keuze uit meer dan 70 gepersonaliseerde gelukstracks. Of je nu beter met stress om wilt gaan, succesvoller wilt zijn op het werk of zelfs je zelfvertrouwen wilt vergroten, daar is een track voor.

Download: Android/iOS

Think Up

Er is voldoende bewijs dat positieve affirmaties werken, en daarom kan een app die je kan helpen om ze in je leven te integreren heel nuttig zijn.

Met deze app kan je je eigen affirmaties  maken, ze op muziek te zetten en eraan herinnerd worden om je erop te concentreren. Er zijn veel manieren waarop positieve affirmaties kunnen helpen bij positief denken, maar deze kan goed werken voor degenen die een beetje structuur nodig hebben (end at zijn de meesten van ons, nietwaar?) en kan je helpen gemotiveerd te blijven om door te gaan.

Download: Android/iOS

Beste Apps Voor Fitness

Workouts voor Thuis

Lichaamsbeweging is net zo goed voor de geest als voor het lichaam, maar soms lijkt het bijna onmogelijk om tijd te vinden om te trainen. Gelukkig heb je bij Wakeout een bibliotheek met meer dan 300 gratis oefeningen die je in blokken van 30 seconden kunt doen op de plaatsen waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt.

Of je nu achterover leunt op de sofa, van 9 tot 5 achter een laptop werkt of van punt A naar B reist, je kan overal sporten. Het is zo belangrijk om de tijd te vinden om voor jezelf te zorgen, en met Wakeout kun je eindelijk jezelf op de eerste plaats zetten!

Download: Android/iOS

Yoga Studio

Dit is de app die je wilt downloaden als je van yoga houdt, ongeacht je niveau. Met meer dan 180 unieke HD-videolessen van 5 tot 60 minuten is er echt voor elk wat wils op deze app. 

Je vindt algemene lessen voor beginners, prenatale lessen voor aanstaande moeders en lessen om mentale gezondheid en rugpijn te bestrijden. Er is zelfs een Desk Series die je kunt doen tijdens een broodnodige pauze van al die Zoom-vergaderingen en telefonische vergaderingen.

Download: Android/iOS

AllTrails

Ga buitenshuis sporten! Met AllTrails vind je wandelpaden, fietstochten en hardlooproutes bij jou in de buurt – wat een extra bonus is als je op reis bent en je wilt verkennen terwijl je je in het zweet werkt. Bovendien is er een GPS-tracker om je te helpen je weg te vinden!

Het community-aspect van deze topgezondheidsapp maakt het nog leuker. Je kunt foto’s en recensies van andere gebruikers bekijken, vrienden volgen en al je avonturen op één plek bijhouden. Of zoek naar routes op fitness- en ervaringsniveau, of vind kind-, hond- of rolstoelvriendelijke routes voor je volgende avontuur.

Download: Android/iOS

MyFitnessPal

Aan het begin van het nieuwe jaar bedenken velen van ons fitness- en gezondheidsplannen voor de komende maanden. Als je op zoek bent naar een helpende hand is MyFitnessPal de gebruiksvriendelijke app waarmee je je doelen onder controle kunt krijgen, calorieën kunt bijhouden en activiteiten kunt loggen.

Download: Android/iOS

Photo by Luke Chesser on Unsplash

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *