Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

13 documentaires + films om je bewustzijn te vergroten

Soms heb je wel eens dat je favoriete Netflix serie gewoon even niet meer werkt en dan verlangt je geest naar iets dat je meer prikkelt. Steeds meer mensen stellen vragen over hoe de dingen zijn, maatschappelijke structuren, politieke systemen, populaire overtuigingen, de aard van de realiteit en onze relatie met de rest van het universum.

Maar geen paniek! We leven in een digitaal tijdperk waarin er genoeg geestverruimende informatie beschikbaar is, en vaak nog gratis ook. Dus het enige echte excuus om in het duister te blijven is simpelweg een verlangen om onwetend te blijven.

Als mensen zijn we gemaakt om te evolueren en te groeien. En er zijn meer kansen dan ooit om dat te doen.

DMT: The Spirit Molecule (2010)

Deze documentaire gaat over DMT, een psychoactieve chemische stof die van nature voorkomt in de hersenen en die ook het actieve ingrediënt is in LSD en sommige Ayahuasca-brouwsels, en het verband ervan met spiritualiteit.

Als je het gelijknamige boek van Rick Strassman hebt gelezen, gaat deze documentaire verder in op zijn studies door verschillende experts in te schakelen om hun mening over dit onderwerp te bespreken. Er zijn ook persoonlijke interviews met verschillende proefpersonen die betrokken zijn bij de DMT-onderzoeken van Strassman.

Hun ontdekkingen en realisaties zijn opmerkelijk en zetten aan tot nadenken. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de voordelen van psychoatieve stoffen.

What the Bleep Do We Know (2004)

Kom erachter wat het leven echt betekent in deze fascinerende en inspirerende film. Door middel van verhalen die je zult herkennen en bruikbare oplossingen, zul je een compleet nieuw perspectief krijgen op het leven nadat je deze film hebt bekeken.

Bekijk hier de de DVD

Inner Worlds, Outer Worlds (2012)

Wat is de connectie tussen de kosmos en onze innerlijke wereld? Wat verbindt ons en het universum en hoe kan dit ons leven veranderen? Inner Worlds, Outer Worlds onderzoekt deze vragen en onderzoekt het vibrerende energieveld dat alle dingen met elkaar verbindt.

Boeddha’s, yogi’s, sjamanen en heiligen hebben door de eeuwen heen contact gemaakt met dit veld door naar binnen te kijken, en grote denkers zoals Pythagoras, Tesla, Kepler en Einstein hebben geholpen om de onbreekbare link tussen onze innerlijke en uiterlijke wereld te onthullen.

Deze oogverblindende documentaire gaat diep in op deze concepten op een manier die zeker je bewustzijn zal verhogen.

The Secret

Nog eentje die je gezien moet hebben voor een solide spirituele basis, The Secret gaat over de Law of Attraction. Je kan de realiteit creëren die je wilt, en deze film laat je zien hoe.

Bekijk hier het gelijknamige boek.

The Buddha

Dit prachtige verslag van het leven van Boeddha is gemaakt door filmmaker David Grubin en verteld door Richard Gere.

Volgend op de reis van de Boeddha naar verlichting worden we er medelevend aan herinnerd dat dit potentieel om te ontwaken in ons allemaal aanwezig is. Hartverwarmend, inzichtelijk en bijzonder relevant voor deze huidige tijden van geweld en onrust. The Buddha is een baken van hoop in een wereld van lijden.

I AM

Er zijn maar twee vragen die gesteld moeten worden: wat is er mis met onze wereld en wat kunnen we doen om deze te verbeteren? I AM onderzoekt deze vragen en de oplossingen voor een beter leven.

Samsara

Deze non-verbale documentaire is een verbluffende verkenning van de mensheid en onze rol in onze realiteit.

Van alle documentaires op deze lijst is deze waarschijnlijk de meest unieke van oorsprong. Samsara werd gefilmd ogedurende 5 jaar in 25 verschillende landen over de hele wereld.

De officiële website beschrijft Samsara als:

SAMSARA onderzoekt de wonderen van onze wereld, van het alledaagse tot het wonderbaarlijke, en onderzoekt de ondoorgrondelijke reikwijdte van de spiritualiteit van de mens en de menselijke ervaring. SAMSARA is noch een traditionele documentaire, noch een reisverslag, maar neemt de vorm aan van een non-verbale, geleide meditatie. Door middel van krachtige beelden toont de film de verbanden tussen de mensheid en de rest van de natuur en laat zien hoe onze levenscyclus het ritme van de planeet weerspiegelt.

Kymatica

Van legendes van oude sjamanistische stammen tot georganiseerde religie, er zijn aanwijzingen van onze verlossing zijn achtergelaten om ontdekt te worden. Wetenschap en metafysica bevestigen wat deze oude volkeren al die tijd wisten en deze geheimen voor de redding van de mensheid worden onthuld.

I Origins

De ogen zijn echt het venster naar de ziel (en het universum) in deze geestverruimende film. Als je ooit aan de mogelijkheid van reïncarnatie getwijfeld hebt, wil je hier zeker eens naar kijken.

Awake: The Life of Yogananda

Deze documentaire gaat over het leven van de beroemde Indiase yogi en yogagoeroe die de oude praktijk naar miljoenen westerlingen bracht. Paramahansa Yogananda is ook de auteur van het spiritueel stimulerende boek Autobiography of a Yogi.

Cloud Atlas

Deze trippy film bevat massa’s onvoorspelbare plotwendingen en duikt diep in reïncarnatie, soulmates en vorige levens op een avontuurlijke manier en met een all-star cast. Een absolute aanrader!

Happy

Regisseur Roko Belic reist de wereld rond en interviewt mensen (waaronder de Dalai Lama) op zoek naar de definitie van geluk en wat de oorzaak van ons geluk is. https://player.vimeo.com/video/11335940

With One Voice

In With One Voice komen mystici uit bijna elke religie over de hele wereld aan het woord, en toon hoe elk van hen op exact dezelfde principes gebaseerd zijn – liefde.

Heb je nog andere bewustzijnsverruimende documentaires die je aan de lijst zou toevoegen? Plaats ze in de reacties hier onder!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *