Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

13 Boeken Over Het Leven Na De Dood En Bijna-Doodervaringen

Het leven is onvoorspelbaar. En je tijd op aarde is beperkt. Maar wat er na je overlijden gebeurt is afhankelijk van je geloofsovertuigingen.

Probeer je een recente persoonlijke tragedie te begrijpen? Of wil je gewoon een goed boek lezen? Deze boeken over bijna-doodervaringen en het leven na de dood kunnen je helpen om wat perspectief te krijgen. Misschien vindt je troost, hoop of bewijs. Of iets dat je verbeelding prikkelt. Als je overweegt om één van deze boeken te kopen voor een geliefde, denk dan eens aan hun omstandigheden. Als ze rouwen is het een geweldig idee om bloemen samen met een boek te geven.

Begin met de boeken op deze lijst om je begrip van bijna-doodervaringen of het leven na de dood uit te breiden.

1. Na dit leven – een neurochirurg over zijn reis naar het hiernamaals

Wie kan de balans tussen leven en dood beter beschrijven dan een neurochirurg? Eben Alexander geloofde dat bijna-doodervaringen echt aanvoelden voor degenen die ze hadden meegemaakt. Maar dat waren geen echte ervaringen. In plaats daarvan produceerden de hersenen authentieke gevoelsfantasieën als stressreactie.

Door een dramatische speling van het lot loopt Alexander een zeldzame ziekte op. Hij beland in een diepe coma. Hij reageert totaal niet en vertoont geen tekenen van hersenactiviteit. Maar na zeven dagen komt hij onverwachts uit de coma. En zijn kijk is compleet veranderd.

Alexander heeft een hernieuwd geloof in God en het goddelijke. Hij beschrijft leven en dood niet als het begin of het einde. In plaats daarvan maken ze deel uit van een groter bestaan als ziel.

2. De jongen die in de hemel was – Het verbazingwekkende verhaal van een kleine jongen over zijn reis naar de hemel en terug

Zelfs als je niet in de hemel gelooft is dit boek het lezen waard. De 4-jarige Colton Burpo leidt je door zijn eerste kennismaking met de hemel. Tijdens een noodoperatie voor acute appendicitus stopte Coltons hart met kloppen. Terwijl hij werd gereanimeerd ging hij op reis buiten zijn lichaam.

Na reanimatie kon hij gedetailleerde familieverhalen vertellen van voordat hij werd geboren. Colton schrijft ook over het ‘bezoeken’ van zijn ouders terwijl hij geopereerd werd. Hij beschrijft wat ze aan het doen waren, wat hij niet natuurlijk niet kon gezien hebben. Colton vertelt ook over zijn ontmoetingen met Jezus, God en engelen.

Hoewel dit boek een religieuze insteek heeft, concentreert het zich ook op hoeveel liefde er in de wereld is. Dit boek is geschreven vanuit het perspectief van een kind en zal veel lezers aanspreken.

Als je interesse gewekt is, zijn er nog veel andere kinderboeken over de dood beschikbaar.

3. Ik moest doodgaan om mezelf te genezen – mijn spirituele genezing van kanker

In het kort samengevat: Na vier jaar vechten tegen kanker begint Moorjani’s lichaam stil te vallen en had ze een bijna-doodervaring. Aan de andere kant werd het haar duidelijk gemaakt dat ze de kracht had om zichzelf te genezen, als ze haar eigen waarde begon te erkennen en te eren. Het klinkt misschien te gek om waar te zijn, maar haar reis is medisch gedocumenteerd en is geverifieerd door andere artsen.

Ze herstelt volledig en wordt een medisch fenomeen en ze vervolgt ook haar reis naar een vervullende carrière en ware liefde.

4. Vele levens, vele meesters – Het ware verhaal van een bekende psychiater en zijn jonge patiënte, en de reïncarnatietherapie die hun levens totaal veranderde

Dit boek dat voor het eerst gepubliceerd werd in 1988 vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van een zeer prominente psychiater (Columbia University, Yale Medical School, emeritus voorzitter van de psychiatrie in het Mount Sinai Medical Center in Miami), die een emotioneel verlamde patiënt had die leed aan angstaanvallen en fobieën. Na langdurige gesprekstherapie wendde dr. Weiss zich tot hypnose, waar ze herinneringen uit vorige levens begon te onthullen die de oorzaken van haar symptomen onthulden. En ze begon ook geesten te channelen.

Zoals Dr. Weiss in het voorwoord schrijft: “Ik heb geen wetenschappelijke verklaring voor wat er is gebeurd. Er is veel te veel aan de menselijke geest dat ons begrip te boven gaat … Wetenschappers beginnen deze antwoorden te zoeken. Wij als samenleving hebben veel te winnen bij onderzoek naar de mysteries van de geest, de ziel, het voortbestaan ​​van het leven na de dood en de invloed van onze ervaringen uit vorige levens op ons huidige gedrag. “Het is een fascinerend boek, waarvoor Dr. Weiss bereid was zijn professionele reputatie op het spel te zetten, en het heeft veel te bieden.

5. Eindeloos bewustzijn – Een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring

Dit boek van de Nederlands cardioloog Pim van Lommer werd voor het eerst gepubliceerd in 2007. Het boek presenteert een volledige theorie van bewustzijn die gebaseerd is op bijna-doodervaringen.

In ‘Eindeloos bewustzijn’ legt van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende ervaring kunnen hebben. Hij doorspekt zijn betoog met verhalen van mensen die een BDE hebben meegemaakt. Met de meesten van hen heeft Van Lommel persoonlijk contact gehad. Volgens Van Lommel is de heersende, materialistische visie van artsen, filosofen en psychologen op de relatie tussen hersenen en bewustzijn te beperkt is om het verschijnsel te kunnen duiden. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat ons bewustzijn niet altijd samenvalt met het functioneren van onze hersenen: het kan ook los van ons lichaam ervaren worden.

6. Leven na dit leven – ervaringen van mensen tijdens hun klinische dood

Raymond Moody was de eerste die het fenomeen van bijna-doodervaringen onderzocht en het een naam gaf. Moody interviewde honderd mensen die klinisch dood werden verklaard maar het overleefden. Ze deelden wat ze hebben meegemaakt toen ze dood waren en vertellen in hun eigen woorden wat er achter de sluier ligt.

Zijn boek uit 1975 duikt in de gemeenschappelijke thema’s die naar voren kwamen(zoals tunnels, felle lichten, opnieuw contact maken met dierbaren enz.), de medische onmogelijkheid dat deze ervaringen worden aangedreven door (inactieve) hersenen, en waar hij denkt dat ze naar verwijzen over het hiernamaals en bewustzijn.

7. 90 Minuten in de hemel – een waargebeurd verhaal over dood en leven

De auto van Don Piper werd op weg naar huis verpletterd en het medisch personeel verklaarde hem op slag dood. Piper ervoer de glorie van de hemel en was onder de indruk van zijn schoonheid en muziek terwijl zijn lichaam levenloos in het autowrak lag. Nadat een predikant de laatste gebeden voor hem had uitgesproken keerde Piper op wonderbaarlijke wijze terug naar het leven op aarde en herinnerde hij zich alleen de onbeschrijflijke hemelse gelukzaligheid. In 90 Minuten In De Hemel deelt Piper de buitengewone ervaring die hem voor altijd heeft veranderd.

8. Stel je de hemel eens voor – Bijna-dood ervaringen, Gods beloften en de opwindend mooie toekomst die jou te wachten staat…

John Burke vergelijkt 100 bijna-doodervaringen met de religieuze geschriften over leven na de dood. In dit boek worden vragen als: “Zal ik mezelf zijn?” “Zal ik vrienden en dierbaren zien?” “Hoe zal de hemel eruit zien?” en meer besproken.

Niet elk verslag heeft betrekking op de bijbel. Maar Burke ontdekt duizenden overeenkomsten door zijn onderzoek. Dit boek is één van de bestsellers op het gebied van bijna-doodervaringen.

9. The Conscious Mind – In Search of a Fundamental Theory

Dit boek uit 1996 van filosoof David Chalmers behandelt het “harde probleem van het bewustzijn”, een probleem dat zo moeilijk is dat veel dokters en wetenschappers er de voorkeur aan geven het eenvoudigweg te omzeilen. Kortom, het boek van Chalmers is een zoektocht naar een wetenschappelijke theorie om de connectie tussen geest en brein te verklaren: creëren de hersenen inderdaad het bewustzijn, en waarom hebben we dat überhaupt? Volgens hem is bewustzijn een anomalie die niet in een wetenschappelijk wereldbeeld kan worden geïntegreerd, tenzij we beginnen met het onderzoeken van radicale, nieuwe ideeën. Chalmers denkt dat het één van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen zal zijn, zoals elektromagnetische frequenties. Hij hield ook een overeenkomstige Ted-lezing.

10. Near-Death Experiences: The Rest of the Story: What They Teach Us About Living and Dying and Our True Purpose

Verhalen uit het echte leven over uittreding, ontmoetingen met een speciaal licht, begroeters uit het hiernamaals, levensreviews, tunnels en 360-gradenvisie – maken allemaal deel uit van deze intrigerende kijk op bijna-doodervaringen (BDE’s) door één van ‘s werelds bekende autoriteiten, PMH Atwater. Atwater deelt haar verbazingwekkende bevindingen die gebaseerd zijn op haar sessies met meer dan 4.000 volwassenen en kinderen en meer dan 40 jaar onderzoek.

Atwater onderzoekt elk aspect van het bijna-doodfenomeen: van verhalen rechtstreeks van overlevenden die flash-forwards ervaren, wakker worden in mortuaria en paranormale vermogens ontwikkelen, tot verbluffende gevallen van groepen die samen BDE’s ervaren. Atwater biedt statistieken van haar bevindingen om de kenmerkende gemeenschappelijke patronen te laten zien die mensen ervaren, evenals de veel voorkomende nawerkingen en hoe het hun leven veranderde. Ze onderzoekt ook de fysiologische en spirituele veranderingen die het gevolg zijn van bijna-doodervaringen en uiterlijk naar de verbanden tussen de bijnadood-ervaring en wat vaak ‘verlichting’ wordt genoemd.

Near Death Experiences geeft niet alleen een glimp van wat achter de sluier van ons tijdelijke bestaan ​​ligt, maar wijst ook op wat – of wie – we werkelijk zijn en wat we zijn bedoeld om te zijn.

11. The Modern Book of the Dead – A Revolutionary Perspective on Death, the Soul, and What Really Happens in the Life to Come

Na het overlijden van zijn vader begon auteur Ptolemaeus Tompkins de dood op een echt concrete manier te beschouwen. In dit brutaal onconventionele boek – deels memoires, deels ideeëngeschiedenis, deels routekaart naar wat ons echt te wachten staat – benadert Tompkins de kwestie van het hiernamaals met verfrissende intimiteit. Door filosofie, wetenschap, verhalen over bijna-doodervaringen en theologie samen te voegen biedt hij lezers een nieuw perspectief op de dood en komt hij tot een verbazingwekkende en opbeurende conclusie: dat het menselijk bewustzijn op de een of andere manier voortleeft.

12. Evidence of the Afterlife – The Science of Near-Death Experiences

Stralingsoncoloog Jeffrey Long raakte decennia geleden geïnteresseerd in bijna-doodervaringen en zette een website op, NDERF.org, om verslagen van over de hele wereld en uit verschillende culturen te verzamelen. Hij heeft ook een enquête gemaakt die mensen met bijna-doodervaringen kunnen invullen, om bevindingen te verzamelen en te bepalen welke kenmerken overeenkomstig zijn tussen verschillende ervaringen.

13. Erasing Death – The Science That Is Rewriting the Boundaries Between Life and Death

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het nadenken over die grens tussen dood en onomkeerbare dood is dit boek van dokter Sam Parnia, die zich richt op reanimatiegeneeskunde, een boeiend boek, vooral in het onderzoek naar manieren waarop we de periode hebben kunnen verlengen waarin celdood te schadelijk schadelijk wordt. Parnia en zijn team hebben ook de AWARE-studie (AWAreness during REsuscitation) geconstrueerd, waarbij ze meerdere ziekenhuizen de opdracht gaven om objecten te plaatsen die alleen te zien waren vanaf uitkijkpunten die toegankelijk waren voor uittredingservaringen, dus hij is ook geïnteresseerd in de vraag of onze ziel inderdaad de dood overleeft.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *