Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Spiritueel cadeau

12 Spirituele cadeau tips en ideeën.

Wil je dit jaar eens iets anders geven dan een saai geschenk, zoals elk jaar, waarvan je niet weet of de ontvanger er wel blij mee gaat zijn of niet? Dit jaar wil je eens je iets nuttig geven, iets waar je geliefde echt blij van wordt.

Zen en Spirituele geschenken zijn bedoeld om mensen te helpen een beter leven te leiden en zich beter te voelen over hun dagelijks bestaan.

Deze geschenken bieden ontspanning, hoop, inzicht, gelukzaligheid en comfort!

Wil je dit jaar eens uitpakken met het perfecte Cadeau voor je familie en geliefde? Lees dan zeker verder.

Hier vind je 12 Spirituele cadeau tips op een rij.

Meridiaankogels

Meridiaankogels

De meridiaankogels ofwel Chinese ballen worden gebruikt om de “Chi”  te cultiveren en de gezondheid te bevorderen. Door gebruik te maken van de meridiaankogels worden acupunctuurpunten en reflexzones gestimuleerd. De druk die de kogels uitvoeren werkt als een massage, geeft ontspanning en activeert de bloedsomloop.  Het ronddraaien van de kogels vergroot het coördinatie- en concentratievermogen.

zen tuintje

Zen-tuintje

Een Zen-tuintje is de perfecte kleine snuisterij om op te focussen wanneer een moment van duidelijkheid nodig is. Het zandtuintje kan op de salontafel of eventueel je werkruimte geplaatst worden als een mooi decoratiestuk dat ook nog eens nuttig is ook.

Perfect voor korte werkonderbrekingen of bij het scherpstellen van je hoofd tijdens een probleem waarvoor afleiding nodig is.

waterval Buddha

Bonsai Waterval decoratiestuk met Buddha

Boeddhistische waterornamenten zijn gebaseerd op Feng Shui. De waterstroom geeft een rustgevend geluid waardoor de omgeving volledig in harmonie en balans komt. De combinatie met een Bonsia als levend kunstwerk, maakt de Oosterse verbeelding compleet.

De Bonsai boom van ongeveer 10 jaar oud is tussen de 30 – 35cm hoog en heeft een heel mooie groeiwijze. Een zeer geschikt geschenk voor ieder interieur dat op zoek is naar rust en balans.

Sterrenbeeld ketting

Sterrenbeeld Kettingen van Orelia

Het is natuurlijk zeer leuk om iemand een mooie ketting met haar eigen sterrenbeeld cadeau te doen. Het is iets persoonlijk. Orelia heeft een zeer mooie collectie. Met een subtiel muntje van 1cm met het sterrenbeeld naar keuze erin gegraveerd, afgewerkt met een transparant steentje. De ketting is verstelbaar van lengte.

Met giftkaart en envelop, dus perfect om cadeau te doen.

wierookhouder

Een mooie Wierookhouder

De geuren van wierook kunnen gebruikt worden om specifieke reacties te activeren. Bijvoorbeeld om ontspanning aan te moedigen, slaap te bevorderen, concentratie te bevorderen, creativiteit te stimuleren, motivatie te verhogen en seksueel verlangen te verhogen. Waarom geen Wierook + mooie wierookhouder als cadeau geven?

Tibetaanse klankschaal

Tibetaanse Klankschaal

Een klankschaal is een kom die trilt en een rijke, diepe toon produceert tijdens het spelen. Tibetaanse klankschalen, ook bekend als Himalayakommen zouden ontspanning kunnen bevorderen en krachtige helende eigenschappen bieden.

Boeddhistische monniken gebruiken al lang Tibetaanse klankschalen in de meditatiepraktijk.

Himalaya zoutlamp

Himalaya zoutlamp.

Zoals ik in een vorig artikel al vermeld heeft een Himalaya zoutlamp veel voordelen om in huis te hebben. Ze helpen met het verbeteren van je humeur en zuiveren de lucht in je huis. Het zijn prachtige decoratie stukken met een natuurlijke, gezellige lichtbron.

Lees er hier meer over de voordelen van een Himalaya zoutlamp.

Dromenvanger

Een Dromenvanger

Dromenvangers werden traditioneel gebruikt als talismannen om slapende mensen, meestal kinderen te beschermen tegen slechte dromen en nachtmerries. Inheemse Amerikanen geloven dat de nachtlucht gevuld is met dromen, zowel goede als slechte. Wanneer er een dromenvanger boven het bed wordt gehangen op een plaats waar het ochtendlicht hem kan raken, trekt de dromenvanger allerlei dromen en gedachten aan in zijn prachtige web.

Goede dromen passeren en glijden voorzichtig langst de veren naar beneden om de slaper te troosten. Slechte dromen worden echter verstrikt in het mooie mandala geweven net, en vernietigd, verbrand door het licht van de dag.

Feng shui decoratiehanger

 Feng Shui Decoratiehanger

Feng Shui is de meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Wanneer je deze Feng Shui hanger voor een raam hangt, tovert het zonlicht magische kleuren door de hele kamer. De 7 kleine kristallen symboliseren de 7 chakra kleuren.

Deze mooie hanger wordt geleverd en een blauw kartonnen luxe geschenkdoos.

Praktisch pendelen voor beginners boek

Pendelhanger + Pendelboek voor beginners

Pendels worden gebruikt om antwoorden te verkrijgen op vragen, antwoorden die je onderbewust oproept. Naast persoonlijke vragen kun je ook energie van iets of iemand anders aflezen via de pendel. Daarom worden pendels toegepast in therapie en allerlei soorten energiewerk.

Samen met het boek Praktisch Pendelen voor beginners leer je alles over deze bijzondere spirituele skill. Een perfect cadeau voor iemand die wil beginnen met pendelen.

Chakra edelstenen

Chakra Edelstenen in prachtig doosje

Chakra edelstenen zijn echte edelstenen die afgestemd zijn op de symboliek van de zeven chakra’s. Ze worden vaak gebruikt bij meditatie, Reiki of Chakra healing. Chakra edelstenen worden gebruikt om de energie van de Chakra’s te activeren, in evenwicht te brengen of te versterken.

Acupressuur mat

Acupressuur mat of Shakti mat

Een acupressuur mat wordt ook wel een Indisch spijkerbed, tanga mat of spijkermat genoemd. De  duizenden acupressuur punten hebben een doel om diep te ontspannen tijdens meditatie, rustloosheid, stress en slapeloosheid. Uit onderzoek blijkt dat als een resultaat van acupressuur gelukshormonen en lichaamseigen pijnverlichtende stoffen vrijkomen, en het de bloedsomloop zou verbeteren.

Wat zou je graag geven aan je geliefde? Of heb je nog meer spirituele cadeau tips die in dit lijstje thuis horen? Laat het hieronder weten in de reacties.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *