Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

11 redenen waarom je een echte Himalaya zoutlamp in huis moet hebben.

Een himalaya zoutlamp heeft eigenlijk allerlei voordelen voor zowel je gezondheid als de omgeving, dus het is echt een goed idee om er eentje in huis te hebben.

Wil je weten hoe jij vandaag nog kunt profiteren van al deze positieve feiten? Himalaya zoutlampen zijn gemaakt van roze zoutkristallen die afkomstig zijn uit de Himalaya regio en ze zijn niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur, maar ook een natuurlijke lichtbron met allerlei andere voordelen.

Als je een Himalaya zoutlamp combineert met een lichtbron, dan produceren ze negatieve ionen die een positief effect hebben op de binnenlucht. Maar wat zijn negatieve ionen eigenlijk? Nou, dat zijn gewoon zuurstofatomen met een extra elektron. Als je ooit in de bergen, op het strand of tijdens een onweersbui bent geweest en je voelde plotseling een positieve verandering in je humeur, dan kan dat te maken hebben met negatieve ionen.

Dus, als je een Himalaya zoutlamp in elke kamer van je huis plaatst, dan kun je verschillende gezondheids- en omgevingsvoordelen ervaren.

1. Himalaya zoutlampen reinigen, ontgeuren en zuiveren de lucht.

Wist je dat Himalaya-zoutlampen helpen om de lucht te zuiveren door middel van hygroscopie? Een hygroscopisch product kan namelijk waterdamp uit de lucht opnemen. Dit betekent dat een zoutlamp vervuilde watermoleculen uit de directe omgeving aantrekt en absorbeert in het zoutkristal.

Dit proces heeft een geweldig vermogen om sigarettenrook, stof en andere verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. En dat is vooral goed nieuws omdat zoute lucht een algemene gezondheidsversterker is en kan helpen om de luchtwegen vrij te maken. Geen wonder dat dit voordeel zo populair is!

2. Ze balanceren de elektromagnetische stralingen.

Wist je dat elektronische apparaten zoals televisies, mobiele telefoons, computers en tablets voortdurend positieve ionen in de lucht afgeven? Dit kan leiden tot overmatige elektromagnetische straling, waarvan wordt aangenomen dat deze onzichtbare straling enkele ernstige langetermijneffecten kan veroorzaken.

Het is bekend dat blootstelling aan EM-straling vermoeidheid veroorzaakt, stress verhoogt en het immuunsysteem verzwakt. Maar gelukkig geven Himalaya-zoutlampen juist negatieve ionen af en elimineren ze positieve ionen. Door elektromagnetische straling te neutraliseren, helpen ze om kunstmatige frequenties te verminderen en zelfs statische opbouw te voorkomen. Dus, zet vandaag nog een Himalaya-zoutlamp in je kamer om de elektromagnetische straling te verminderen en je gezondheid te verbeteren!

3. Ze zijn goed voor je bloeddoorstroming.

Himalaya-zoutlampen produceren negatieve ionen en sommige studies suggereren dat ze de bloedstroom kunnen versnellen. Dit kan helpen om verschillende aandoeningen van het vaatstelsel te verbeteren en zelfs bepaalde schade aan de longen te voorkomen. Dus, als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren, is het plaatsen van een Himalaya-zoutlamp in je huis misschien wel de perfecte oplossing!

4. Ze verbeteren de algemene ademhaling.

Wist je dat onze luchtpijp is bedekt met microscopisch kleine haartjes, genaamd trilhaartjes of cilium? Ze fungeren als ademfilters om ons te beschermen tegen schadelijke stoffen. Helaas verminderen positieve ionen de activiteit van deze trilhaartjes, terwijl negatieve ionen deze juist kunnen stimuleren. Gelukkig geven Himalaya-zoutlampen negatieve ionen af, wat kan helpen bij het filteren van vreemde deeltjes en het schoonhouden van onze longen. Dus, als je je ademhaling wilt verbeteren en gezondere lucht wilt inademen, overweeg dan het gebruik van een Himalaya-zoutlamp in je huis!

5. Ze verminderen allergieën en astma.

Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp

Himalaya-zoutlampen helpen bij het filteren van stof, schimmel, meeldauw en huidschilfers van huisdieren uit de binnenlucht. Het is vergelijkbaar met een neusspray met zoutoplossing die de luchtwegen zuivert. Mensen met allergieën merken ook een verlichting van hun symptomen door deze lampen. Zelfs mensen die last hebben van astma beweren positieve effecten te krijgen van het gebruik van Himalaya-zoutlampen. Het is zo effectief als hulpmiddel bij de ademhaling dat sommige fabrikanten zelfs Himalaya-zoutinhalatoren hebben ontwikkeld voor patiënten met astma, bronchitis en andere ademhalingsproblemen.

6. Een zoutlamp verhoogt je energieniveau.

holistic life zoutlamp

Mensen geloven dat positieve ionen je lichaam uitputten, maar Himalaya-zoutlampen hebben eigenlijk het tegenovergestelde effect. Door negatieve ionen af te geven, kunnen ze je energieniveau verhogen en je een verfrissend gevoel geven, vergelijkbaar met het gevoel van verjonging dat je ervaart wanneer je tijd doorbrengt in de natuur.

7. Verlicht hoesten en andere symptomen van verkoudheid.

Mogelijk bieden Himalaya-zoutlampen bescherming tegen bacteriën in de lucht door het vrijgeven van negatieve ionen. Naast het verwijderen van deze verontreinigingen uit de lucht, stelt het zout het lichaam ook in staat om de lucht beter te filteren en te voorkomen dat vreemde deeltjes de longen binnendringen. Dit kan helpen om hoesten, niezen, keelpijn en andere kleine verkoudheidssymptomen te voorkomen.

8. Himalaya zoutlampen verbeteren je humeur.

flower of life hymalaya zoutlamp

Het lijkt erop dat negatieve ionen ons humeur en energieniveau kunnen verbeteren door de serotonine in onze hersenen te verhogen, zoals meerdere studies suggereren. Daarom kan het gebruik van Himalaya-zoutlampen nuttig zijn voor mensen die last hebben van winterdepressie en andere soorten depressies.

9. Ze verbeteren je Concentratie en prestatie.

Als je wordt blootgesteld aan negatieve luchtionen, kan dit je helpen om stress te verminderen en je algehele prestaties te verbeteren. Negatieve ionen kunnen namelijk de bloed- en zuurstofvoorziening naar de hersenen verhogen, wat weer leidt tot een verbeterde concentratie. Daarnaast kunnen Himalaya-zoutlampen ook nog eens een boost geven aan de neurotransmitter serotonine, die ervoor zorgt dat je je letterlijk gelukkiger voelt.

10. Een himalaya zoutlamp verbeterd je slaap.

himalaya zoutlamp nachtlampje

Te veel positieve ionen kunnen de bloed- en zuurstoftoevoer naar je hersenen verminderen, waardoor je slaappatronen verstoord raken. Maar gelukkig kunnen Himalaya-zoutlampen met hun negatieve ionen dit probleem omkeren en zo een populair middel zijn om beter te slapen. Het kalmerende licht van de lamp kan ook mensen helpen die lijden aan slapeloosheid.

11. Vermindert stress en bevorderd ontspanning.

Himalaya-zoutlampen worden vaak gebruikt als hulpmiddel bij chromotherapie, een alternatieve methode voor het diagnosticeren en behandelen van verschillende aandoeningen. Het zachte licht dat ze produceren in tinten van oranje, geel en rood kan helpen bij stress, aandachtstoornissen en ontspanning. Het serene licht wordt gedacht de fysieke, spirituele en emotionele energieën in balans te brengen en kan een positief effect hebben op het welzijn.

Waar kun je best zo een Zoutlamp kopen?

Ik heb voor je een paar echte Himalaya zoutlampen opgezocht die je snel en makkelijk bij Bol.com kunt bestellen.

4 Comments

 1. Moet er in himalayazout altijd met een lampje aan.. of mag het ook zonder lampje aan. Omdat de mijne storing geeft En de lampjes springen altijd kapot ..

  • Maria,

   Wanneer een zoutlamp opgewarmd wordt door een lamp of theelichtje, zal hij negatieve ionen gaan uitstralen.
   Deze negatieve ionen gaan zorgen voor een beter leefklimaat. Als het lampje in je zoutlamp een LED-lampje is, gaat dit niet zo warm worden,
   en dus ook geen negatieve ionen uitstralen, dan heeft het lampje niet zo veel zin.
   Maar zonder lampje heeft de zoutlamp toch een goede invloed op je omgeving en gezondheid. De Himalaya zoutlamp trekt vocht-moleculen uit de lucht aan en dit heeft een luchtzuiverende functie.
   De vocht-moleculen dragen namelijk vuil, stofdeeltjes, pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook mee.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *