Een Himalaya zoutlamp is gemaakt van roze zoutkristallen die inheems zijn in gebieden in de buurt van het Himalaya gebergte.

De vermeende voordelen van een Himalaya zoutlamp helpen je humeur en zuiveren de lucht in huis. Het zijn prachtige interieurdecoratie stukken met een natuurlijke, gezellige lichtbron. De vele verschillende functies van het Himalaya zout reiken echter veel verder dan de esthetiek.

In combinatie met een lichtbron in de lampen produceren de brokken zout negatieve ionen, die positieve effecten op de binnenlucht hebben. Het plaatsen van een Himalaya zoutlamp in kamers van je huis kan verschillende voordelen voor de gezondheid en het milieu opleveren.

1. Ze reinigen, ontgeuren en zuiveren de lucht.

Himalaya zoutlampen helpen de lucht te reinigen door hygroscopie. Een product dat hygroscopisch is, is in staat om waterdamp uit de lucht te absorberen. 

Dit wil zeggen dat een Himalaya zoutlamp vervuilde watermoleculen aantrekt en absorbeert uit de direct omgeving en ze vastzet in het zoutkristal. Het proces heeft een verbazingwekkende vermogen om sigarettenrook, stof en andere verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Dit voordeel is vooral populair, omdat zoute lucht als een algemene gezondheids- versterker dienst doet en kan helpen om de luchtwegen vrij te maken.

2. Ze balanceren de elektromagnetische stralingen.

Dagelijkse apparaten zoals televisies, mobiele telefoons, computers en tablets laten constant positieve ionen in de lucht ontsnappen. Deze en andere veel voorkomende elektronica kan een overstroming van elektromagnetische straling (EM) veroorzaken, waarvan wordt aangenomen dat deze, hoewel onzichtbare straling, enkele ernstige langetermijneffecten veroorzaakt.

Het is bekend dat constante blootstelling aan elektromagnetische straling vooral vermoeidheid veroorzaakt, stress verhoogt en het immuunsysteem verzwakt. Himalaya zoutlampen geven negatieve ionen af en heffen positieve ionen op. Daarom helpen ze, door elektromagnetische straling te neutraliseren, kunstmatige frequenties te verminderen en zelfs statische opbouw te voorkomen.

3. Ze zijn goed voor je bloeddoorstroming.

Bepaalde studies suggereren dat negatieve ionen, zoals die uitgestoten door Himalaya zoutlampen, de bloedstroom kunnen versnellen. Deze boost helpt verschillende aandoeningen van het vaatstelsel te verbeteren en kan bepaalde schade aan de longen voorkomen.

4. Ze verbeteren de algemene ademhaling.

Trilhaartjes of cilium zijn de haartjes die langs de luchtpijp lopen en werken als microscopische ademfilters. Volgens studies verminderen positieve ionen de ciliaire activiteit in de luchtpijp, terwijl omgekeerd negatieve ionen een groter en positiever effect hebben op de ciliaire activiteit in de luchtpijp. Daarom wordt aangenomen dat Himalaya zoutlampen de ademhaling verbeteren door negatieve ionen vrij te geven die vreemde deeltjes filteren en de longen in het algemeen schoner houden.

5. Ze verminderen allergieën en astma.

Himalaya zoutlampen worden verondersteld stof, schimmel, meeldauw en huidschilfers van huisdieren uit de binnenlucht te filteren. Net zoals een neusspray met zoutoplossing de luchtwegen zuivert, helpen ze allerhande allergie symptomen te verlichten.

Diegene die worstelen met astma beweren ook te profiteren van het Himalaya-zout. Het is zo’n effectief ademhalingshulpmiddel dat bepaalde fabrikanten Himalaya-zoutinhalers hebben geproduceerd die zijn gericht op patiënten met astma, bronchitis en andere ademhalingsproblemen. 

6. Verhoogt je energieniveau.

Positieve ionen putten het lichaam uit, men gelooft dat Himalaya zoutlampen eigenlijk het tegenovergestelde doen.  De negatieve ionen verhogen het energieniveau, wat een verfrissend effect oplevert vergelijkbaar met het gevoel van verjonging dat wordt verkregen door tijd in de natuur door te brengen.

7. Verlicht hoesten en andere symptomen van verkoudheid.

Het is mogelijk dat de negatieve ionen die vrijkomen door Himalaya zoutlampen, beschermen tegen in de lucht verspreide bacteriën. Naast verwijderen van deze verontreinigingen uit de lucht, laat het zout het lichaam ook toe om lucht effectiever te filteren in een poging om te voorkomen dat vreemde deeltjes de longen binnendringen. Dit kan de ontwikkeling van hoesten, niezen, keelpijn en andere kleine symptomen van verkoudheid voorkomen.

8. Het verbeterd je humeur.

Veel studies suggereren dat negatieve ionen het humeur  en energieniveau verbeteren door serotonine in de hersenen te verhogen. Daarom kunnen Himalaya zoutlampen te goede komen een mensen die lijden aan seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) en andere vormen van depressie.

9. Ze verbeteren je concentratie en prestatie.

Blootstelling aan negatieve luchtionen vermindert stress en verbetert de algehele prestaties. Negatieve ionen verhogen de bloed- en zuurstofvoorziening naar de hersenen, hierdoor zijn Himalaya zoutlampen geweldig in het verbeteren van de concentratie. Ze bieden ook een boost van de neurotransmitter serotonine, wat letterlijk het gevoel van geluk creëert.

10. Het verbeterd je slaap.

Overmatige blootstelling aan positieve ionen vermindert de bloed- en zuurstoftoevoer van de hersenen, wat kan leiden tot onregelmatige slaappatronen. Men zegt dat de negatieve ionen van een zoutlamp uit de Himalaya dit effect omkeren, waardoor ze een populair slaapmiddel zijn. Ook kan het kalmerende licht, in direct verband met chroomtherapie, mensen helpen die lijden aan slapeloosheid.

11. Vermindert stress en bevorderd ontspanning.

Himalaya zoutlampen kunnen worden gebruikt als hulpmiddel bij kleurtherapie (chromotherapie), een alternatieve methode voor het diagnosticeren en behandelen van een groot aantal ziekten. Ze produceren een zacht licht in tinten van oranje, geel en rood dat onder andere helpt bij stress, aandachtstekortstoornis en algemene ontspanning. Er wordt gedacht dat het leren licht fysieke, spirituele en emotionele energieën in evenwicht brengt.


Waar kun je best zo een Zoutlamp kopen?

Ik heb voor je een paar echte Himalaya zoutlampen opgezocht die je snel en makkelijk bij Bol.com kunt bestellen.

Leave a Comment