11 redenen waarom je een echte Himalaya zoutlamp in huis moet hebben.

Een himalaya zoutlamp biedt een hele reeks aan gezondheids- en omgevingsvoordelen waardoor ze zeer gunstig zijn om in huis te hebben

Lees hieronder hoe jij vandaag nog kunt profiteren van deze positieve feiten!

Himalaya zoutlampen zijn gemaakt van roze zoutkristallen die uit gebieden in de buurt van de Himalayas komen, ook wel Himalaya gebergte genoemd. Ze dienen als prachtige interieurdecoratie en natuurlijke lichtbron. De vele verschillende functies van het Himalaya-zout reiken echter veel verder dan sieraad en verlichting. 

In combinatie met een lichtbron produceren de zoutlampen namelijk negatieve ionen, wat positieve effecten heeft op de binnenlucht. Wat zijn negatieve ionen? negatieve ionen zijn gewoon zuurstofatomen met een extra elektron. Ben je ooit in de bergen, op het strand of middenin een onweersbui geweest en voelde je plotseling een enorme verandering in je humeur? Dat is niet alleen een wauw gevoel. Het kunnen negatieve ionen zijn. (bron)

Zo kan het plaatsen van een Himalaya-zoutlamp in elke kamer van het huis je verschillende gezondheids- en omgevingsvoordelen opleveren.

1. Himalaya zoutlampen reinigen, ontgeuren en zuiveren de lucht.

Himalaya-zoutlampen helpen de lucht te reinigen door hygroscopie. Een hygroscopisch product is in staat om waterdamp uit de lucht te absorberen. Dit wil zeggen dat een zoutlamp vervuilde watermoleculen aantrekt en absorbeert uit de direct omgeving en ze vastzet in het zoutkristal.

Het proces heeft het verbazingwekkende vermogen om sigarettenrook, stof en andere verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Dit voordeel is vooral populair omdat zoute lucht als een algemene gezondheidsversterker fungeert en kan helpen om de luchtwegen vrij te maken.

2. Ze balanceren de elektromagnetische stralingen.

Apparaten zoals televisies, mobiele telefoons, computers en tablets laten constant positieve ionen los in de lucht. Deze en andere elektronische apparaten kunnen overmatig veel elektromagnetische straling veroorzaken, waarvan wordt aangenomen dat deze onzichtbare straling enkele ernstige langetermijneffecten veroorzaakt.

Het is bekend dat constante blootstelling aan EM-straling vooral vermoeidheid veroorzaakt, stress verhoogt en het immuunsysteem verzwakt. Himalaya-zoutlampen geven negatieve ionen af en elimineren positieve ionen. Dus, door elektromagnetische straling te neutraliseren helpen ze om kunstmatige frequenties te verminderen en zelfs statische opbouw te voorkomen.

3. Ze zijn goed voor je bloeddoorstroming.

Bepaalde studies suggereren dat negatieve ionen, zoals die uitgestoten worden door Himalaya-zoutlampen de bloedstroom kunnen versnellen. Deze boost helpt verschillende aandoeningen van het vaatstelsel te verbeteren en kan bepaalde schade aan de longen voorkomen.

4. Ze verbeteren de algemene ademhaling.

Trilhaartjes of cilium zijn de haartjes die langs de luchtpijp lopen en werken als microscopische ademfilters. Volgens studies verminderen positieve ionen de ciliaire activiteit in de luchtpijp, terwijl omgekeerd negatieve ionen een groter en positiever effect hebben op de ciliaire activiteit in de luchtpijp. Daarom wordt aangenomen dat Himalaya-zoutlampen de ademhaling verbeteren door negatieve ionen vrij te geven die vreemde deeltjes filteren en de longen in het algemeen schoner houden.

5. Ze verminderen allergieën en astma.

Luxe Dimbare Himalaya Zoutlamp

Himalaya-zoutlampen filteren stof, schimmel, meeldauw en huidschilfers van huisdieren uit de binnenlucht te filteren. Net zoals een neusspray met een zoutoplossing de luchtwegen zuivert, helpen ze allerhande allergie symptomen te verlichten. Mensen die sukkelen met astma beweren ook positieve effecten te krijgen van het Himalaya-zout. Het is zo’n effectief ademhalingshulpmiddel dat bepaalde fabrikanten Himalaya-zoutinhalator hebben geproduceerd gericht zijn op patiënten met astma, bronchitis en andere ademhalingsproblemen. 

6. Een zoutlamp verhoogt je energieniveau.

holistic life zoutlamp

Positieve ionen putten je lichaam uit en men gelooft dat Himalaya-zoutlampen eigenlijk het tegenovergestelde doen.  De negatieve ionen verhogen het energieniveau, wat een verfrissend effect oplevert dat vergelijkbaar is met het gevoel van verjonging dat je krijgt door tijd in de natuur door te brengen.

7. Verlicht hoesten en andere symptomen van verkoudheid.

Het is mogelijk dat de negatieve ionen die vrijkomen door Himalaya-zoutlampen beschermen tegen in de lucht verspreide bacteriën. Naast verwijderen van deze verontreinigingen uit de lucht laat het zout het lichaam ook toe om lucht effectiever te filteren in een poging om te voorkomen dat vreemde deeltjes de longen binnendringen. Dit kan de ontwikkeling van hoesten, niezen, keelpijn en andere kleine symptomen van verkoudheid voorkomen.

8. Himalaya zoutlampen verbeteren je humeur.

flower of life hymalaya zoutlamp

Verschillende studies suggereren dat negatieve ionen het humeur en energieniveau verbeteren door serotonine in de hersenen te verhogen. Daarom kunnen Himalaya-zoutlampen voordelen bieden voor mensen die lijden aan winterdepressie en andere vormen van depressie.

9. Ze verbeteren je Concentratie en prestatie.

Blootstelling aan negatieve luchtionen vermindert stress en verbetert de algehele prestaties. Negatieve ionen verhogen de bloed- en zuurstofvoorziening naar de hersenen, waardoor Himalaya-zoutlampen geweldig zijn in het verbeteren van de concentratie. Ze bieden ook een boost van de neurotransmitter serotonine, wat letterlijk het gevoel van geluk creëert.

10. Een himalaya zoutlamp verbeterd je slaap.

himalaya zoutlamp nachtlampje

Overmatige blootstelling aan positieve ionen vermindert de bloed- en zuurstoftoevoer naar de hersenen, wat kan leiden tot onregelmatige slaappatronen. Men zegt dat de negatieve ionen van een zoutlamp uit de Himalaya dit effect omkeren, waardoor ze een populair slaapmiddel zijn. Ook kan het kalmerende licht mensen helpen die lijden aan slapeloosheid.

11. Vermindert stress en bevorderd ontspanning.

Himalaya-zoutlampen kunnen worden gebruikt als hulpmiddel bij kleurtherapie (chromotherapie), een alternatieve methode voor het diagnosticeren en behandelen van een groot aantal ziekten. Ze produceren een zacht licht in tinten van oranje, geel en rood wat onder andere helpt bij stress, aandachtstoornis en algemene ontspanning. Er wordt gedacht dat het serene licht fysieke, spirituele en emotionele energieën in evenwicht brengt.

Waar kun je best zo een Zoutlamp kopen?

Ik heb voor je een paar echte Himalaya zoutlampen opgezocht die je snel en makkelijk bij Bol.com kunt bestellen.

4 Comments

 1. Moet er in himalayazout altijd met een lampje aan.. of mag het ook zonder lampje aan. Omdat de mijne storing geeft En de lampjes springen altijd kapot ..

  • Maria,

   Wanneer een zoutlamp opgewarmd wordt door een lamp of theelichtje, zal hij negatieve ionen gaan uitstralen.
   Deze negatieve ionen gaan zorgen voor een beter leefklimaat. Als het lampje in je zoutlamp een LED-lampje is, gaat dit niet zo warm worden,
   en dus ook geen negatieve ionen uitstralen, dan heeft het lampje niet zo veel zin.
   Maar zonder lampje heeft de zoutlamp toch een goede invloed op je omgeving en gezondheid. De Himalaya zoutlamp trekt vocht-moleculen uit de lucht aan en dit heeft een luchtzuiverende functie.
   De vocht-moleculen dragen namelijk vuil, stofdeeltjes, pollen, schimmels en evt. vervuilingen door tabaksrook mee.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *