Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

10 TED Talks Over Minimalisme Om Je Te Inspireren Om Gelukkiger Te Zijn Met Minder

We hebben allemaal de uitdrukking “hoe simpeler, hoe beter” al wel eens gehoord, en het minimalisme omarmt dat motto volledig. Hoewel het geen nieuw concept is, is de minimalisme-trend de afgelopen jaren populairder geworden. Van tiny-houses tot Marie Kondo’s Konmari-methode, mensen vinden unieke manieren om hun leven te ontwarren.

In essentie is minimalisme een levensstijl die alles met intentie kiest en dingen wegdoet die afleiden of geen doel dienen. Wanneer mensen afleidende zaken uit hun leven verwijderen opent dat nieuwe mogelijkheden om zich op andere gebieden te concentreren. Neem bijvoorbeeld je financiën. Met minder materiële zaken in je leven kun je beter prioriteiten stellen bij het budgetteren en uitgeven van je geld.

Een minimalistische levensstijl aannemen is echter niet zo simpel als een paar dingen weggooien, en het kan veel discipline vergen om het volledig uit te voeren. Als je wat extra inspiratie nodig hebt om je te helpen het minimalisme te omarmen zullen deze TED-Talks je helpen het nut ervan in te zien en hoe het je kan helpen om gelukkiger te zijn.

The Art of Letting Go | The Minimalists

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, beter bekend als “The Minimalists”, hebben vier boeken geschreven, waaronder de bestseller “Everything That Remains“. Ze schrijven over een zinvol leven met minder spullen op TheMinimalists.com. In deze TED-Talk hebben ze het over de voordelen van loslaten en een zinvol leven leiden met minder.

Getting rid of 1000 things | Liz Wright

Liz Wright was het archetypische ‘brave meisje’ en heeft de eerste dertig jaar van haar leven hard gewerkt, het spelletje meegespeeld en de ladder van het bedrijfsleven beklommen. Op een dag realiseerde ze zich dat ze niet echt enthousiast werd van het uitzicht boven of onder haar op die ladder en ze begon stappen te zetten om het leven te ontwerpen dat zij wilde, niet het leven dat anderen haar vertelden dat ze zou moeten willen. Liz realiseerde zich dat een groot deel van haar leven werd gedomineerd door dingen die ze dacht te ‘moeten’ doen in plaats van alle dingen die ze wilde doen. Dus verliet ze de carrière waar ze hard voor had gewerkt en ging ze op zoek naar een kleurrijker leven.

Less stuff, more happiness | Graham Hill

Schrijver en ontwerper Graham Hill vraagt: Kan het bezitten van minder spullen, in minder ruimte, leiden tot meer geluk? Hij pleit ervoor om minder ruimte in te nemen en geeft drie regels om je leven in te richten.

From Clutter to Clarity | Kerry Thomas

Rommel is niet alleen “spullen.” Rommel kan fysiek, digitaal, mentaal, emotioneel of spiritueel zijn, en elke soort kan overweldigend zijn. Leer de nummer één oorzaak van rommel op elk gebied van je leven, en hoe je het kan doorbreken voor blijvende resultaten.

Na jaren van het organiseren van zowat alles, van kasten tot keukens tot kantoren tot garages tot klaslokalen, besloot Kerry om haar twee passies (lesgeven en organiseren) verder te combineren en zich te specialiseren in het helpen van kleine ondernemers met ADD bij het creëren en handhaven van orde in het midden van hun wanorde.

The Moneyless Man – Mark Boyle

Sell your crap. Pay your debt. Do what you love | Adam Baker

Na de geboorte van zijn eerste kind in 2008 besloten Baker en zijn vrouw om alles wat ze bezaten te verkopen, hun schulden af te betalen en een jaar lang als gezin naar het buitenland te reizen. Ze begonnen hun reis begin 2009 te delen op de blog Man vs. Debt. Door het delen van hun ups en downs op het gebied van persoonlijke financiën, consumerisme, rommel, reizen, minimalisme, en gepassioneerd ondernemerschap, beseften ze dat ze niet alleen zijn in hun verlangen om te verkennen en te groeien.

The less you own, the more you have | Angela Horn

Angela vertelt over de positieve kanten van downsizen en hoe leven met minder je leven positief kan beïnvloeden. http://www.angelagayehorn.com/

Get rid of the unnecessary to get down to basics | Colin Wright

In een toespraak vol individuele ervaringen laat Colin je zien hoe je je gemakkelijk van het overbodige kunt ontdoen om je op je ware behoeften te richten en vrijer te worden.

Grant Blakeman – Minimalism For a More Full Life

Grant Blakeman ontdekt de kracht van minimalisme en hoe eenvoudig blijven eigenlijk effectiever is dan iets te ingewikkeld maken.

The ten-item wardrobe | Jennifer L. Scott

Jennifer ontdekte het tien-item garderobe concept toen ze in Parijs woonde met Madame Chic en haar familie. In deze lezing deelt ze haar vertederende verhaal, tips over hoe je een tien-item garderobe voor je kunt laten werken, en waarom leven met minder kleren niet alleen je stijl kan verbeteren, maar ook je leven kan veranderen.

Photo by Etienne Girardet on Unsplash

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *