Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten
Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen
Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen
Ik ben er zeker van dat je al eens hebt gehoord van het onderbewustzijn. Sommige mensen denken dat het de ruimte in je hoofd is waardoor je droomt dat je uit de lucht valt wanneer je een grote verandering in je leven doormaakt. Het onderbewustzijn bevat dingen waarvan je je misschien niet bewust bent. Het slaat je kennis en ervaringen op die je emoties en acties kunnen beïnvloeden. Je onderbewustzijn bevat ook onderdrukte gevoelens en driften.
wetenschappers geloven dat het onderbewustzijn alle binnenkomende sensaties verwerkt en beoordeelt en alleen relevante informatie teruggeeft aan de bewuste geest. Als je onderbewustzijn sommige sensaties niet zou filteren, zou je bewuste geest gebombardeerd worden met lawines van binnenkomende informatie en zou het niet in staat zijn om het aan te pakken. Je geest zou overbelast raken. Dus godzijdank hebben we het onderbewustzijn om sommige van onze sensaties op te slaan.
Niet alleen heb je je eigen onderbewustzijn, Carl Gustav Jung geloofde in het collectieve onbewuste dat de instincten en gedragingen bevat die we allemaal delen. Jung dacht dat alle mensen dezelfde overtuigingen, patronen en ervaringen hebben die in verschillende culturen en tijdperken te vinden zijn. En dat collectieve onbewuste kan helaas leiden tot culturele vooroordelen.
Hoewel het onderbewustzijn geen fysieke locatie heeft, zijn er therapeutische praktijken die geloven dat emoties en ervaringen uit het verleden worden opgeslagen op specifieke plaatsen van het lichaam na verwonding of trauma. En sommige psychologen gaan zelfs nog verder door te stellen dat pijn, ziekten of spanningen in het lichaam voortkomen uit ervaringen die zijn opgeslagen in het onderbewustzijn. dus sommige psychologen geloven dat onbewuste gevoelens van een negatieve ervaring zich kunnen manifesteren als een ziekte
Het onderbewustzijn is een zeer populair onderwerp dat vaak wordt besproken in Ted talks. Wetenschappers en psychologen bestuderen het onderbewustzijn al een paar honderd jaar vanuit veel verschillende hoeken om erachter te komen hoe mensen kunnen stoppen met uitstellen, hoe mensen te leren eerlijk te zijn en hoe mensen te begeleiden bij het ontdekken van hun ware potentieel. Het is echter nog steeds een wetenschap waar we veel over moeten leren, maar sommige verlichte geeste hebben extreem populaire lezingen gegeven over de aard van de onderbewuste geest.
Een ongeluk overleven was het makkelijkste, omgaan met de chronische pijn bleek moeilijker te zijn. Danna Pycher deelt haar verhaal over trauma en het transformerende inzicht dat ze opdeed waardoor ze de helende kracht van het onderbewustzijn kon benutten.
Dan Candell begeleidt ons in de kunst van persoonlijke hypnose terwijl we onze geest wakker maken om de wereld waarin we leven te veranderen.
De ontdekking dat hypnose geen magie is, maar een legitiem hulpmiddel dat wordt gebruikt in psychotherapie en persoonlijke ontwikkeling bracht Daniel Robaczewski ertoe om op 17-jarige leeftijd met een groep enthousiastelingen in Warschau op te treden. Vervolgens werd hij een gecertificeerde hypnotiseur, nam deel aan honderden uren aan workshops, hypnotiseerde meer dan duizend mensen en gaf les aan honderden van zijn eigen studenten, waaronder psychologen, psychiaters en acteurs.
Waarom hebben schijnbaar intelligente mensen uitstelgedrag? Zitten er echt verborgen patronen en overtuigingen in ons die samenzweren tegen onze beste bedoelingen? In deze lezing legt Peter Sage, expert op het gebied van menselijk gedrag, enkele van de verborgen redenen en onbewuste patronen bloot die ervoor zorgen dat we onszelf saboteren en legt hij uit wat we kunnen doen om ze te veranderen.
Met boeiend onderzoek en hilarische anekdotes neemt neurowetenschapper Camilla Arndal Andersen ons mee naar het lab waar ze via hersenscans de smaakzin van mensen bestudeert. Ze onthult verrassende inzichten over de manier waarop onze hersenen onbewust voeding ervaren en toont hoe deze gegevens ons kunnen helpen gezonder te eten zonder in te boeten aan smaak.
Heb je soms je meest creatieve ideeën terwijl je de was opvouwt, afwast of niets bijzonders doet? Dat komt omdat je hersenen bezig zijn met het vormen van nieuwe neurale verbindingen die ideeën verbinden en problemen oplossen wanneer je lichaam overschakelt op automatische piloot. Manoush Zomorodi legt het verband uit tussen afstand nemen en creativiteit. Dus, leer te genieten van verveling.
Sinds onze geboorte heeft elk incident ertoe geleid dat onze geest wordt gevormd, waardoor we in bepaalde patronen zijn gaan denken en specifieke ideeën hebben gevolgd. Sajeda Batra onderzoekt dit fenomeen in haar inzichtelijke
toespraak en beschrijft haar reis als theta-genezer en de kracht die ons denken in ons leven heeft. Hoe elke situatie die we aantrekken kan worden toegeschreven aan patronen die we al jaren koesteren. Als spiritueel genezer en therapeut heeft Sajeda zowel professionals als kinderen geholpen met haar filosofie die gecentreerd is rond het belang van liefhebben, respecteren en geloven in jezelf om te slagen in het leven.
Er zit een hele wereld achter ons bewustzijn, ons onderbwustzijn. En zoals we hebben gezien in de TED Talks is dat behoorlijk druk. Het is constant bezig met het interpreteren van ervaringen en ze vertalen naar fantastische dromen. Het traint ons voor gevaar en het verzint ingewikkelde leugens.
Maar ons onderbewustzijn is niet alleen bezig met het bedenken van dromen en leugens, het creëert ook vooroordelen. Het vertelt ons bewustzijn bv dat een dure kop koffie beter smaakt dan een goedkope kop, zelfs als ze letterlijk hetzelfde smaken. Ons onderbewustzijn heeft het moeilijk om vooroordelen te onderscheiden van ervaring en sensatie. Denk daar maar eens goed over na.
We hopen dat je de kans hebt gehad om de TED Talks die we voor je hebben samengesteld door te nemen en echt te bestuderen. TED biedt discussies vanuit alle hoeken van de wereld over elk onderwerp dat je maar kunt bedenken. Maar in het bijzonder de video’s over het onderbewustzijn zijn echt heel nuttig.
Wetenschappers geloven dat we met de nodige inspanning ons onderbewustzijn kunnen herprogrammeren zodat we die oude vooroordelen kunnen ombuigen, of ze nu over geld, smaak of mening gaan. We kunnen ons leven veranderen door openlijk te praten. Door onze gevoelens niet te verdringen en naar ons onderbewustzijn te verbannen. Eerlijk zijn tegen onszelf kan ons helpen voorkomen dat we herinneringen onderdrukken. En hierdoor kunnen we authentieker denken en voelen.