Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

10 Symptomen Van Astral Projection

Misschien ben je al een tijdje gefascineerd door uittredingen, heb je er zelf al wat mee geëxperimenteerd maar is het je nog niet gelukt om een bewuste uittreding te ervaren.

Geef niet te snel op! Waarschijnlijk ben je er heel dicht bij maar weet je niet op welke wegwijzers je moet letten.

Hier onder volgen een aantal symptomen die vooraf gaan aan een uittreding.

Hoe meer kennis je hebt van de initiële sensaties die vooraf gaan aan astral projection, hoe beter je voorbereid bent, en hoe succesvoller je pogingen tot uittreding zullen worden.

Lees ook: 7 Boeken Over Uittreding Of Astral Projection Die Je Moet Gelezen Hebben

1.Vibraties

Vibraties zijn waarschijnlijk het meest voorkomend van alle sensaties die vooraf gaan aan een uittreding, daarom moet je er volledig op voorbereid zijn.

Het voelt alsof een deel van je lichaam of je hele lichaam begint te vibreren. De vibraties beginnen gewoonlijk langzaam en worden langzamerhand intenser.

Als het de eerste keer is dat je dit ervaart kan het een beetje beangstigend zijn omdat het lijkt alsof je hele lichaam een elektrische lading krijgt. Dat is echter niet zo, de vibraties kunnen heel intens zijn maar het zijn geen fysieke vibraties want fysiek vibreert er helemaal niks. Je partner die naast je in bed ligt voelt er dus helemaal niks van terwijl jijzelf het gevoel hebt dat je tintelt van top tot teen.

Als je deze vibraties voelt is dat een goede indicatie dat je heel dicht bij een succesvolle uittreding bent.

2. Slaapverlamming of slaapparalyse

Slaapverlamming of slaapparalyse is nog een gewoonlijk voorkomend symptoom dat je kan ervaren bij het beöefenen van astral projection.

Slaapverlamming is een staat waarin je opeens niet meer kunt bewegen of spreken, je fysieke lichaam met al je spieren zal helemaal verlamd aanvoelen en je kan zelfs je grote teen niet meer bewegen.

Als je niet weet wat er aan de hand is, zoals ik toen ik het de eerste keer ervoer, kan het best angstaanjagend zijn. Slaapparalyse betekent echter dat je op de goede weg zit en dat je zelfs heel dichtbij een uittreding bent.

3. Zoemen en andere geluiden

Het meest voorkomende geluid dat je kan horen bij het beöefenen van astral projection is een luid gezoem, maar er zijn ook al talloze andere geluiden gerapporteerd, zoals explosies, geklop, mensenstemmen, een gong. Ieders perceptie van een geluid kan natuurlijk variëren. Bij mij komt dit meestal over als een zeer onnatuurlijk metaalachtig geluid, een beetje zoals een slijpschijf op metaal.

Deze geluiden zijn natuurlijk maar tijdelijk en verdwijnen weer zodra het uittredingsproces compleet is.

Het herkennen van zulke geluiden is een belangrijke mijlpaal omdat ze betekenen dat je op de goede weg bent.

4. Visuele Hallucinaties

Terwijl je uittreden oefent kan het ook zijn dat je geometrische patternen zal waarnemen, zoals bij mij meestal het geval is. Ook pulserende kleuren en lichtflitsen kunnen voorkomen heb ik al gelezen, en bepaalde specifieke visuele scènes.

5. Verhoogde hartslag

Een verhoogde hartslag is een heel normaal symptoom dat vooraf gaat aan een uittreding.

De exacte reden hiervoor ken ik niet, maar ik dacht altijd dat het bij mij vanwege de opwinding was, of in het begin van de angst. Het zou ook iets te maken kunnen hebben met het openen van de hartchakra of zonnevlecht chakra.

Je moet in elk geval proberen kalm en passief te blijven.

6. Ademhalingsstoornis

Het lijk alsof je opeens minder adem krijgt, je moet gewoon proberen kalm te blijven en het gevoel zal snel weer weg zijn.

7.Beweging gewaar worden

Het zou kunnen dat je een duizelig gevoel ervaart, of het gevoel dat je de diepte invalt of juist met hoge snelheid opstijgt. Ook een heen en weer wiegend gevoel is vaak voorkomend bij astral projection.

Die bewegingssensaties voel je omdat dat het begin is van een uittreding, het astrale lichaam begint zich als het ware te scheiden van het fysieke lichaam.

8. Gewichtsschommelingen

Het zou kunnen dat je lichaam opeens enorm zwaar aanvoelt, of juist vederlicht alsof je gewoon lucht bent.

9. Veranderingen in grootte

Het zou kunnen dat je het gevoel krijgt dat je lichaam opeens groeit of juist krimpt.

10. Temperatuurschommelingen

Nog een heel normaal symptoom van uittreden is dat je lichaamstemperatuur opeens zakt en dat je een koelte over je heen voelt vallen.

Conclusie

Iedereen is uniek, daarom zul jij de sensaties ervaren naargelang jouw perceptie en persoonlijkheid. De intensiteit van de symptomen kan sterk verschillen van persoon tot persoon en bij elke uittreding kunnen ze zich in een andere volgorde voordoen.

Dit zijn natuurlijk nog maar enkele van de sensaties die zich zouden kunnen voordoen gebaseerd op mijn eigen ervaringen en kennis, er zijn er dus waarschijnlijk nog veel meer.  Wees je er gewoon bewust van zodat je de volgende keer als je iets soortgelijks ervaart bij je astral projection pogingen weet dat je op de goede weg zit en niet hoeft te panikeren, zoals ik in het begin deed.

One comment

  1. Ik heb ook een uitreding gehad ik schrok er wel van maar uiteindelijk weet ik wie ik ben volgens mijn psygiater zegt dat ik zelf house md ben ik heb psychose gehad

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *