Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Paulo Coelho Citaten

10 Paulo Coelho Citaten Die Je Eraan Herinneren Om Avontuurlijker Te Worden

De legendarische auteur en schrijver Paulo Coelho heeft miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd met zijn verhalen over reizen, liefde en spirituele lessen die hij onderweg heeft geleerd.

Ik las de Alchemist bijna tien jaar geleden. Het verhaal sprak tot mijn hart en inspireerde me om in het avontuurlijke leven te geloven!

Hier zijn 10 citaten van Paulo Coelho om je eraan te herinneren wilder te worden:

1. “Alles zegt me dat ik op het punt sta een verkeerde beslissing te nemen, maar fouten maken is gewoon een onderdeel van het leven. Wat wil de wereld van mij? Wil het dat ik geen risico’s neem, terugga naar waar ik vandaan kom, omdat ik niet de moed had om “ja” te zeggen tegen het leven? “

2. “Wees moedig, Neem risico’s. Niets kan ervaring vervangen.”

3. “Een kind kan een volwassene drie dingen leren: zonder reden gelukkig zijn, altijd bezig zijn met iets en weten hoe het met al zijn macht kan eisen wat het verlangt.”

4. “Ik kan kiezen om een slachtoffer van de wereld te zijn of een avonturier op zoek naar schatten. Het is allemaal een kwestie van hoe ik mijn leven bekijk.”

5. “Niemand verliest iemand, omdat niemand iemand bezit. Dat is de ware ervaring van vrijheid: het belangrijkste ter wereld hebben zonder het te bezitten.”

6. “Je zult nooit kunnen ontsnappen van je hart. Het is dus beter om te luisteren naar wat het te zeggen heeft.”

7. “Doe iets in plaats van tijd te doden omdat de tijd jou doodt.”

8. “Soms zijn we zo gehecht aan onze manier van leven dat we geweldige kansen afwijzen omdat we simpelweg niet weten wat we ermee moeten doen.”

9. “Daarom is het zo belangrijk om bepaalde dingen los te laten. Om ze vrij te laten. Los te snijden. Mensen moeten begrijpen dat niemand met gemarkeerde kaarten speelt, soms winnen we en soms verliezen we. Verwacht niets terug te krijgen, verwacht geen erkenning voor je inspanningen, verwacht niet dat je genialiteit wordt ontdekt of dat je liefde wordt begrepen. Voltooi de cirkel. Niet uit trots, onvermogen of arrogantie, maar gewoon omdat wat het ook is niet langer past in je leven. Sluit de deur, verander de plaat, maak het huis schoon, verwijder het stof. Stop met te zijn wie je was en word wie je bent.”

10. “Het belangrijkste in alle menselijke relaties is gesprek, maar mensen praten niet meer, ze gaan niet zitten om te praten en te luisteren. Ze gaan naar het theater, de bioscoop, kijken televisie, luisteren naar de radio, lezen boeken, maar praten bijna nooit. Als we de wereld willen veranderen, moeten we teruggaan naar een tijd waarin krijgers zich rond een vuur zouden verzamelen en verhalen zouden vertellen.”

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *