Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Mind Over Matter

10 Mind Over Matter Healing Boeken

Mind over matter, het placebo-effect, gedachten creëren dingen, we hebben het allemaal al wel eens gehoord. Maar het echt toepassen is nog iets heel anders.

Je geest als bewustzijn zorgt voor je realiteit, en als je weet hoe je er effectief mee kan werken kun je een aantal zeer krachtige en geweldige dingen doen, zoals je lichaam genezen of iets intuïtief voorspellen wat je niet logisch kunt weten.

1. Meer brein, minder medicijn – wetenschappelijk bewijs dat je jezelf kunt genezen

Als we ziek worden, wenden velen van ons zich tot artsen en nemen we medicijnen om onze problemen op te lossen. Dr. Lissa Rankin was één van die mensen. Toen haar gezondheid echter begon af te nemen en de westerse geneeskunde haar niet kon helpen besloot ze om een andere benadering te kiezen door middel van alternatieve geneeskunde en mind over matter.

Dr. Rankin leerde meer over de zelfgenezende mechanismen van het lichaam en vond een verband tussen de geest en ons aangeboren vermogen om te genezen. Ze onderzocht talloze gevallen van spontaan herstel en vond een rode draad: gedachten, gevoelens en overtuigingen kunnen onze genetische samenstelling veranderen.

Meer brein, minder medicijn bevat gegevens om te bewijzen dat angst, depressie en negatief denken het lichaam kunnen schaden, terwijl dankbaarheid, liefdevolle relaties en zelfbewustzijn het kunnen genezen. Dit boek laat je zien dat je meer controle hebt over je gezondheid dan je denkt.

2. Helende woorden – de kracht van bidden

Gezond verstand vertelt ons dat we wezens zijn die uit fysieke materie bestaan, dat we geen andere speciale krachten hebben dan de krachten die ons door de natuurwetten worden verleend. Maar één van de belangrijkste recente ontdekkingen in de wetenschap vertelt ons echter dat we in staat zijn om onze fysieke wereld door dimensies van tijd en ruimte te veranderen, simpelweg door onze geest te gebruiken.

Dit boek kan je helpen om toegang te krijgen tot deze ongelooflijke kracht op een manier die de mensheid sinds het begin der tijden heeft gebruikt. Toegang krijgen op een manier waar je misschien al heel vertrouwd mee bent. Door gebed. De kracht van het bidden is een persoonlijke reis die de link tussen wetenschap en spiritualiteit onderzoekt. Dr. Larry Dossey leidt je door dezelfde realisaties die zijn eigen leven, zijn begrip van de natuurlijke wereld en wat onze rol als mens daarin is ingrijpend hebben veranderd

Door een onderzoek van de wetenschappelijke experimenten, anekdotische verslagen van derden en verhalen over zijn eigen ervaringen in de medische praktijk zal Dr. Dossey je tot nieuwe veronderstellingen over jezelf en de spirituele aard in jezelf brengen.

3. Radicale remissie – de negen speerpunten die een groot verschil kunnen maken

Een baanbrekend en inspirerend boek dat de negen sleutels biedt die tot een spontane remissie van kanker kunnen leiden, zelfs nadat de conventionele geneeskunde heeft gefaald.

In het begin van haar carrière was Kelly Turner PhD geschokt toen ze ontdekte dat niemand episodes van radicale remissie bestudeerde, wanneer mensen tegen alle verwachtingen in herstellen zonder de hulp van conventionele geneeskunde, of nadat de conventionele geneeskunde heeft gefaald. Ze was zo gefascineerd door dit soort remissie dat ze acht jaar lang door 10 landen reisde om te leren welke factoren mensen die dit fenomeen meemaakten tegenkwamen. Haar bewijs levert negen factoren op waarvan zij gelooft dat ze zelfs terminale patiënten kunnen helpen hun leven te veranderen.

Elk hoofdstuk van Radicale remissie bevat een dramatisch verhaal over de reis van één persoon terug naar gezondheid. Het inzicht dat de mogelijkheden voor genezing overvloediger zijn dan we eerder wisten zal mensen concrete manieren bieden om de prognose van terminale kanker te trotseren. Het beschrijft mensen uit alle lagen van de bevolking en van over de hele wereld. Dit is een boek voor diegenen die midden in een conventionele kankerbehandeling zitten, die op zoek zijn naar andere opties omdat die behandeling al het mogelijke heeft gedaan, maar die nog steeds hoop hebben.

4. One Mind: How Our Individual Mind Is Part of a Greater Consciousness and Why It Matters

One Mind verkent de buitenste regionen van het menselijk bewustzijn met boeiende verhalen, fascinerende onderzoeken en briljante inzichten van grote denkers doorheen de geschiedenis. Hierin ontdek je een nieuwe manier om de grote mysteries van onze ervaring te interpreteren en leer je hoe je de empathie kunt ontwikkelen die nodig is om meer liefde, vrede en collectief bewustzijn teweeg te brengen. Het resultaat is een nieuw begrip van wat het betekent om mens te zijn en een hernieuwde hoop dat we de uitdagingen waarmee we op dit kruispunt in de menselijke geschiedenis worden geconfronteerd met succes het hoofd kunnen bieden.

Met One Mind laat Dossey zien dat we niet alleen zijn, dat we allemaal één zijn.

5. Fulfilled – How the Science of Spirituality Can Help You Live a Happier, More Meaningful Life

Leef je het leven dat je altijd al wilde hebben, maar heb je het gevoel dat er nog steeds iets ontbreekt? Denk je dat je gelukkiger zou moeten zijn dan je bent, gezien alles wat je hebt? Heb je je professionele of persoonlijke doelen bereikt, maar voel je je nog steeds gekweld door onzekerheden, angst of depressie… en weet je niet waarom?

Psychiater Anna Yusim weet precies hoe je je voelt. Ze heeft niet alleen zelf met deze gevoelens geworsteld, maar ze heeft ook gewerkt met patiënten die dezelfde verbijsterende bezorgdheid hebben geuit: ze hebben alles wat ze altijd al wilden, en toch voelen ze zich diep van binnen niet vervuld.

Vastbesloten om zichzelf en haar patiënten te helpen besteedde Dr. Yusim meer dan 15 jaar aan onderzoek en kwam tot een verrassende conclusie: dit aanhoudende gevoel van ontevredenheid valt samen met spirituele verwaarlozing. Toen ze haar patiënten eenmaal hielp om in hun spirituele en psychologische behoeften te voorzien, zag ze radicale verbeteringen in hun geluksniveaus en kwaliteit van leven.

Met oefeningen, geleide meditaties, fascinerend wetenschappelijk onderzoek en inspirerende succesverhalen integreert Fulfilled het beste van de westerse geneeskunde met universele spirituele principes om je te helpen meer betekenis, meer vreugde en meer vervulling in je leven te vinden.

6. Dark Night, Early Dawn – Steps to a Deep Ecology of Mind

In Dark NIght, Early Dawn betoogt Christopher M. Bache dat filosofische reflectie vandaag de dag de bevindingen van de dieptepsychologie en de kritische studie van buitengewone bewustzijnstoestanden moet omvatten.

Dit boek combineert filosofische reflecties met diep zelfonderzoek om in het oude mysterie van dood en wedergeboorte te duiken. Dit boek legt de nadruk op collectieve in plaats van individuele transformatie. Op basis van twintig jaar ervaring in het werken met buitengewone toestanden betoogt Bache dat wanneer de diepe psyche hypergestimuleerd wordt met behulp van de krachtige therapeutische methoden van Stanislav Grof, de genezing die het gevolg is soms verder reikt dan het individuele tot het collectieve onbewuste van de mensheid zelf.

7. Dreams That Can Save Your Life – Early Warning Signs of Cancer and Other Diseases

Dit boek verkent dromen als spirituele bron van genezing en innerlijke leiding voor je gezondheid en welzijn.

Je dromen kunnen namelijk innerlijke begeleiding bieden, gevuld met levensreddende informatie. Sinds het oude Egypte en Griekenland vertrouwen mensen op de kunst van het dromen om ziekte te diagnosticeren en antwoorden te krijgen op persoonlijke levensuitdagingen. Nu maken dromen een grote terugkeer in de medische arena, aangezien recent wetenschappelijk onderzoek en medische pathologierapporten de diagnostische vermogens van precognitieve dromen valideren. Stappen we terug in de toekomst, aangezien moderne medische tests aantonen dat dromen vroege waarschuwingssignalen kunnen zijn van kanker en andere ziekten?

8. The Power of Premonitions – How Knowing the Future Can Shape Our Lives

Heb je ooit het gevoel gehad dat er iets ging gebeuren en vervolgens bleek dat je gelijk had? Of heb je ooit het gevoel gehad dat een geliefde in gevaar was en er later achter kwam dat ze hulp nodig hadden?

Aandacht besteden aan deze voorgevoelens kan ons de kracht geven om de toekomst te veranderen zegt Larry Dossey, de auteur van The Power of Premonitions.

Hier is wat advies over voorgevoelens die Larry Dossey in het boek geeft:

  1. Als voorgevoelens gepaard gaan met lichamelijke symptomen, moet er naar geluisterd worden.
  2. Besteed aandacht aan voorgevoelens als ze opdringerig en aandringend zijn, alsof ze om aandacht schreeuwen.
  3. Besteed aandacht aan een voorgevoel wanneer het de dood aangeeft, hoe vaag de details ook zijn.
  4. Besteed aandacht aan voorgevoelens wanneer ze intens echt lijken.

Larry realiseerde zich de voordelen van het opmerken van voorgevoelens in zijn werk als arts en onderzoekt ook:

  • Werkelijke gevallen van voorgevoelens
  • Waarom voorgevoelens bestaan, welk doel ze dienen en hoe ze te interpreteren. Waarom we ze onderdrukken en wanneer we er aandacht aan moeten besteden.
  • Hoe voorgevoelens te cultiveren.
  • De invloed van voorgevoelens op de aard van onze geest.

9. The Spirit of Spinoza – Healing the Mind

Benedct Spinoza was een 17e-eeuwse filosoof en spiritueel psychotherapeut. Dit intellectuele zelfhulpboek biedt belangrijke inzichten uit Spinoza’s denksysteem in een vorm die toegankelijk is voor de algemene lezer, maar ook voor degenen die al bekend zijn met zijn filosofie. Door zijn methode toe te passen op ons persoonlijke leven kunnen we onszelf bevrijden van onze slavernij aan onze lagere emoties en gewoontegedrag en zo beginnen te genieten van het ‘voortdurende, allerhoogste en oneindige geluk’ dat Spinoza heeft beloofd.

10. The Scalpel and the Soul – Encounters with Surgery, the Supernatural, and the Healing Power of Hope

in een reeks verhalen die vertellen over zijn inzicht in de rol van bijgeloof, voorgevoel en geloof in gezondheidsresultaten onthult een neurochirurg hoe zijn werk hem heeft blootgesteld aan onverklaarbare verschijnselen in de schijnbare vorm van engelen, geesten en patiënten die bijna-doodervaringen hebben gehad.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *