Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

9 Beste Boeken Over Lucide Dromen

Boeken zijn een krachtige manier om ons begrip te vergroten en nieuwe perspectieven te genereren. Goede boeken zijn meeslepend en diepgaand,ze kunnen de manier waarop we ons leven leiden veranderen door ons nieuwe lessen te leren, foute aannames uit de weg te ruimen en onafhankelijke gedachten te inspireren.

De volgende boeken over lucide dromen zijn niet voor niets toppers. Het zijn baanbrekende en tot nadenken stemmende boeken om je bewustzijn te vergroten en je lucide droomvaardigheden te ontwikkelen.

1. Lucide Dromen – zo doe je dat

Deze eenvoudig te volgen en praktische gids voor het beheersen van dromen bevat adembenemende illustraties in retrostijl en gedetailleerde instructies voor hoe je lucide kunt worden en wat je moet doen als je er eenmaal bent.

Het boek is geschreven door drie enthousiaste, ervaren lucide dromers. Het is een handleiding voor de droomwereld die de lezer vanaf stap één – leren hoe hij opnieuw verbinding kan maken met zijn of haar dromen – door de talloze mogelijkheden leidt van wat er kan gebeuren als je eenmaal helder bent.

Beginners zullen leren over de REM-slaapfase, hoe ze het herinneren van dromen kunnen verbeteren door een dagboek bij te houden en het belang van reality checks. Als je eenmaal lucide bent geworden word je precies getoond hoe je er het beste van kunt maken. Zoals de auteurs van het boek schrijven: “Elke keer dat je droomt, spoel je aan op de oevers van je eigen innerlijke landschap.” Dit is hoe je het gaat verkennen.

2. Lucide nachten – praktische gids om helder te dromen en te leven

Na honderden workshops over lucide dromen te hebben gegeven over de hele wereld brengt Charlie Morley zijn persoonlijke ervaring, kennis en humor in deze gids over de geschiedenis en praktijk van lucide dromen.

Dit boek toont verschillende lucide droomtechnieken en ideeën. Het laat je veel kleine verhaaltjes en tips zien. Het is heel persoonlijk maar tegelijkertijd informatief.

Het leest makkelijk en het legt technieken op een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen manier uit.

3. Wakker dromen – lucide droomoefeningen vanuit Boeddhistisch perspectief

Je kan de grootste avonturen van je leven meemaken terwijl je diep slaapt. Dat is de belofte van dit boek: het onthult de stappen om je droomrealiteit op elke gewenste manier te veranderen. Zoals je zou verwachten biedt Wallace een hele reeks technieken die iedereen kan leren om een lucide dromer te worden. Maar hij laat ook zien hoe je de ervaring van lucide dromen voor meer dan louter entertainment kunt gebruiken. Om je creativiteit te stimuleren, problemen op te lossen en zelfkennis te vergroten.

Hij gaat dan een stap verder: hij gaat verder met de methodes van de Tibetaans-boeddhistische droomyoga om je lucide dromen te gebruiken om het diepste soort inzicht te verkrijgen en hoe de praktijk van lucide dromen zich vertaalt naar het dagelijks leven en een hele levensstijl die je droom- en wakkere zelf harmoniseert.

4. Bewust dromen – Verdiep Het Inzicht In Jezelf Door Bewust Te Leren Dromen

Stephen Laberge wordt beschouwd als één van de toonaangevende experts op het gebied van droomonderzoek, in 1991 schreef hij HET boek over lucide dromen, en dit bijgewerkte vervolg ‘Bewust dromen’ combineert diepgaand wetenschappelijk bewijs met oude Tibetaanse filosofie, en bevat bovendien een cd met oefeningen om ’s nachts lucide dromen op gang te brengen.

5. Exploring The World Of Lucid Dreaming

Dit boek werd lang beschouwd als de “Bijbel” voor lucide dromers. Het is een fascinerend boek en een uitstekende referentie voor iedereen die geïnteresseerd is in dromen en lucide dromen. Het is niet het beste boek voor technieken of als een allround gids, maar het blijft het best gelezen boek over dit onderwerp en als zodanig dient het als een “inwijding” die de meeste lucide dromers gemeen hebben.

Het is een beetje een combinatie van hoe en waarom. De schrijver toont hoe je je dromen kunt gebruiken om zelfvertrouwen te krijgen, creativiteit te verbeteren en nog veel meer.

6. Lucid Dreaming – Gateway to the Inner Self

Dit boek is echt geweldig. Het leert je over lucide dromen op een manier die verder gaat dan de normale manier van ‘je dromen beheersen en rondvliegen met plezier’ denken. Dit boek graaft echt diep in de spirituele betekenis van lucide dromen. Het is dus geavanceerd, en dat maakt het zo geweldig. Door zijn autobiografische invalshoek leest Lucid Dreaming als een roman, maar heeft het alle wijsheid van een wetenschappelijke expert op het gebied van dromen. Het stelt vijf stadia van lucide dromen voor en verdeelt ze voor lezers met behulp van toegankelijke concepten en illustraties.

7. The Tibetan Yogas of Dream and Sleep

Bewust dromen is een oude kunst en wordt in de boeddhistische traditie beoefend voor spirituele groei, ook wel droomyoga genoemd.

Als je geïnteresseerd bent in boeddhisme en lucide dromen moet je zeker overwegen om dit boek aan te schaffen!

Binnenin vind je uitleg over – karma, dromen en de sfeer van het bestaan.

Het laat duidelijk zien hoe lucide dromen een praktische stap kunnen zijn om een ​​bewuster leven te leiden, en het geeft precieze stappen om dat te doen.

Als je klaar bent om diep in dit onderwerp te duiken of meer te weten wilt komen over de filosofie van het boeddhisme is dit boek een geweldige referentie.
Dit boek biedt gedetailleerde instructies van droomyoga, inclusief basisoefeningen die gedurende de dag worden gedaan. Droomoefeningen worden gevolgd door slaapyoga, ook wel bekend als de yoga van helder licht. Het wordt als een meer gevorderde praktijk beschouwd om tijdens een diepe slaap bewust te blijven. De meeste westerlingen zien dit niet eens als een mogelijkheid.

De auteur concentreert zich niet op de psychologie van dromen, hoewel hij wel wat inzichten geeft in wat dromen kunnen onthullen over kwesties waaraan je werkt.

In plaats daarvan ligt de focus van dit boek op hoe de technieken kunnen worden gebruikt om je te helpen gehechtheid aan die kwesties los te laten en een staat van verbinding met het universum te bereiken.

“Als we onze beoefening niet in slaap kunnen brengen”, schrijft Tenzin Wangyal Rinpoche, “als we onszelf elke nacht verliezen, welke kans hebben we dan om bewust te zijn als de dood komt? Kijk naar je ervaringen in dromen om te weten hoe het met je zal gaan in de dood. Kijk naar je slaapervaring om te ontdekken of je wel of niet echt wakker bent.”

Iedereen die droomyoga wil gebruiken voor spiritueel en lichamelijk welzijn zal zeker van het boek genieten.

8. Llewellyn’s Complete Book of Lucid Dreaming – A Comprehensive Guide to Promote Creativity, Overcome Sleep Disturbances and Enhance Health and Wellness

Dit boek staat vol met inspirerende verhalen over levensveranderende lucide dromen, plus veel nieuwe en nuttige informatie.

De schrijver biedt een complete verkenning van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van lucide dromen, plus gedetailleerde uitleg van praktische oefeningen en technieken voor het bereiken van helderheid in je droom, het stabiliseren van de droom en het bereiken van hogere niveaus van bewustzijn in de droom.

Of je nu iemand bent die zich z’n dromen nauwelijks herinnert of een levenslange lucide dromer bent, deze diepgaande gids is de ideale volgende stap om de kracht van lucide dromen te ontwikkelen!

Het boek biedt de meest up-to-date technieken om lucide te worden en te blijven, dromen te begeleiden, nachtmerries op te lossen, creativiteit te verdiepen, de realiteit te verkennen en droomwijsheid te integreren in het dagelijks leven.

Bovendien behandelt het ook fascinerende onderwerpen zoals de ethiek van lucide droomseks en geweld, slaapstoornissen, genezing, navigeren door de leegte, hoe om te gaan met droomfiguren en de ultieme aard van bewustzijn.

9. The Conscious Exploration of Dreaming

Dit boek is uniek in de zin dat het een rationele en ongecompliceerde analyse van lucide dromen biedt, waarbij de gebruikelijke spirituele en metafysische connecties achterwege blijven.

Dit boek zal je leren hoe dromen worden geconstrueerd, hoe je ze goed kunt plannen en wat het verloop van een droom bepaalt.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de theorieën van droomcreatie is het hoofdstuk getiteld “De functies van slapen en dromen” een echte goudmijn.

The Conscious Exploration of Dreaming zit boordevol ideeën, argumenten en een overzicht van de mogelijke psychologische en fysiologische redenen voor slaap.

De schrijvers hebben een droomtheorie opgesteld die alle verschillende verschijnselen bevat die verband houden met lucide dromen en niet-lucide dromen.

Dus zelfs als je al een lucide dromer bent zal je met de hulp van dit boek de controle over je dromen verbeteren en veel beter worden!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *